Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα στις περιοχές της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος

fwtia_purkagia._1

Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στη φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Γαλατάκι Κορινθίας. Οι ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών απέδωσαν και η φωτιά, που κατέστρεψε αρκετά στρέμματα με ελιές, χαμηλή βλάστηση, πεύκα κι έκαψε ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο, ενώ πέρασε μέσα από τις αυλές αρκετών σπιτιών, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο παραμένουν ακόμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 27 οχήματα και 54 πυροσβέστες, καθώς κι ένα πεζοπόρο τμήμα των 17 ανδρών, που επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση, αλλά και για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων, μιας και η φωτιά βρίσκεται μέσα στον οικισμό.

Σε ύφεση είναι και η φωτιά στον Αγιόκαμπο της Λάρισας.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, προειδοποιεί η ΓΓΠΠ

Υψηλός θα είναι σήμερα Παρασκευή ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιοχές Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής, νήσων Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδων, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης), καθώς και την χρήση υπαίθριων ψησταριών και την ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου η καύση των αγρών.

By