Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπ. Παιδείας: Πανελλαδική έρευνα για ικανότητες και δεξιότητες των ενηλίκων

Στόχος η μεγαλύτερη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, τονίζει το υπουργείο 

gkioulekas

Στην έναρξη πανελλαδικής έρευνας για τη διεθνή αποτίμηση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των ενηλίκων στην Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Παιδείας. 

Η έρευνα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος για τη Αποτίμηση των Ικανοτήτων των Ενηλίκων (PIAAC) του ΟΟΣΑ, απευθύνεται σε ενηλίκους ηλικίας 16 έως 65 ετών και θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα Απριλίου – Δεκεμβρίου 2014 και θα διεξαχθεί από την Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου.

Στόχος της έρευνας, όπως ανέφερε κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γκιουλέκας είναι να εντοπίσει και να αξιολογήσει βασικές δεξιότητες και ικανότητες των ενηλίκων οι οποίες στηρίζουν την προσωπική και κοινωνική επιτυχία αλλά και να μετρήσει το αποτέλεσμα αυτών των ικανοτήτων στην κοινωνία. Παράλληλα η έρευνα θα εστιάσει σε εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να ενισχυθούν από τις κυβερνήσεις των χωρών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του 21ου αιώνα για την οικονομία και την κοινωνία.

Ο υφυπουργός τόνισε πώς «το PIAAC αναμένεται να προσφέρει πλούσια και διαχρονικής μορφής δεδομένα για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, τα οποία θα δώσουν την ευκαιρία για στοχευμένες παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση βελτίωσης της ποιότητάς του».

By