Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συρία: «Δεν θα υποκύψουμε, ακόμα κι αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος»

 σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας, Φάισαλ Μόκνταντ

Copyright: Associated Press | Mohammad Hannon
Copyright: Associated Press | Mohammad Hannon

Το συριακό καθεστώς δεν θα υποκύψει απέναντι στις απειλές της Δύσης για στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Συρίας, «ακόμη κι αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος», δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φάισαλ Μόκνταντ.

«Η συριακή κυβέρνηση δεν θα αλλάξει στάση ακόμη και αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Κανένας Σύρος δεν μπορεί να θυσιάσει την ανεξαρτησία της πατρίδας του» είπε ο Μόκνταντ, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Σύρος αξιωματούχος τόνισε ότι η Δαμασκός θα κινητοποιήσει τους συμμάχους της απέναντι στον γαλλοαμερικανικό άξονα και πρόσθεσε ότι το καθεστώς έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο πλήγμα από τη Δύση. «Δεν πρόκειται να δώσουμε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει η Συρία (…) Η Συρία έλαβε όλα τα μέτρα για να απαντήσει σε μια τέτοια επίθεση», είπε.

«Αν η Γαλλία θέλει να στηρίξει την Αλ Κάιντα και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, όπως τους στήριξε στην Αίγυπτο και σε άλλε περιοχές του κόσμου, οδεύει προς μια αποτυχία στη Συρία», είπε ο Μόκνταντ κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών, στη Δαμασκό.

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η κατάσταση στην περιοχή μετά την έναρξη αυτής της επίθεσης», προειδοποίησε εξάλλου ο Μόκνταντ.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αυτή τη στιγμή κινητοποιούν τους συμμάχους τους ενόψει μιας επίθεσης εναντίον της Συρίας. Νομίζω ότι και η Συρία, από την πλευρά της, έχει το δικαίωμα να κινητοποιήσει τους δικούς της συμμάχους και αυτοί οι τελευταίοι θα της παράσχουν κάθε είδους υποστήριξη»  συνέχισε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το θέμα αυτό. «Με βάση τη Χάρτα του ΟΗΕ η Συρία έχει το δικαίωμα να απαντήσει σε μια τέτοια επίθεση η οποία δεν νομιμοποιείται από το διεθνές δίκαιο», τόνισε.

«Το Ιράν, η Ρωσία, η Νότια Αφρική και ορισμένες αραβικές χώρες απορρίπτουν αυτήν την επίθεση και είναι έτοιμες να αντισταθούν στον πόλεμο που θα κηρύξουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας, στη Συρία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μόκνταντ, «η στάση της Ρωσίας παραμένει αμετάβλητη». Κατά τον Σύρο αξιωματούχο, η Μόσχα τηρεί μια «υπεύθυνη στάση  υπέρ της ειρήνης».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By