Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υφ.Μεταφορών: Ελεγκτής και οδηγός του τρόλεϊ έκαναν αυτό που έπρεπε

Εν μέσω κατακραυγής συνεχίζεται η έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 19χρονος κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων στο Περιστέρι.

trolley_1Το υπουργείο Μεταφορών προτού ολοκληρωθεί η έρευνα υπερασπίζεται ελεγκτή και οδηγό του τρόλεϊ της γραμμής 12 Ζάππειο – Περιστέρι. «Η καταρχήν εικόνα που υπάρχει είναι ότι ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν και τίποτε παραπάνω», δήλωσε στο Mega o υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι: «Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη για το περιστατικό».

Η οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού θέτει πάντως το ερώτημα εάν ο 19χρονος πήδηξε και δεν εξωθήθηκε έξω από το τρόλεϊ, πως είναι δυνατόν να τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και όχι για παράδειγμα στα πόδια όπως θα ήταν λογικό, ενώ επικαλείται και τις μαρτυρίες αυτοπτών για συμπλοκή με τον ελεγκτή, ο οποίος όπως και ο οδηγός αφέθηκαν ελεύθεροι προσωρινά.

Η δικηγόρος της οικογένειας Αρετή Παναγιώτου δήλωσε στον Ant1 βέβαιη ότι υπήρξε συμπλοκή με τον ελεγκτή, δεδομένου ότι η μπλούζα του 19χρονου βρέθηκε σκισμένη.

Ο υφυπουργός Μεταφορών εν τω μεταξύ είπε ότι ήδη εδώ και ένα μήνα το υπουργείο  εξέταζε αλλαγές στον τρόπο ελέγχου των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με καλύτερη ενημέρωση και μαθήματα συμπεριφοράς στους ελεγκτές.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου στη στάση του μετρό Άγιος Αντώνιος στο Περιστέρι από την πρωτοβουλία «Μετακίνηση για όλους» , η οποία καταγγέλει ότι η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει πογκρόμ σε εκείνους που κινούνται με τα ΜΜΕ με 230 ελεγκτές, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι εθελοντές  που παίρνουνbonus το 50% των προστίμων που πληρώθηκαν.

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος ανέφερε σχετικά στο ΣΚΑΪ ότι οι ελεγκτές παίρνουν ποσοστό επί του προστίμου, στο πλαίσιο που επιβάλει το ενιαίο μισθολόγιο, διευκρινίζοντας ότι: «Από ένα ποσοστό και μετά οι άνθρωποι δεν αμείβονται παραπάνω».

Ο κ.Σταθόπουλος έκανε μάλιστα λόγο για κανιβαλισμό των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην υπερβολική αυστηρότητα και τη χαλαρότητα στον έλεγχο εισιτηρίων.

Επιθέσεις σε οδηγούς τρόλεϊ στη συγκεκριμένη γραμμή το βράδυ της Τετάρτης  κατήγγειλε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ Νίκος Ξυδάκης. Εξαιτίας των επιθέσεων ο ΗΛΠΑΠ διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία της γραμμής. Ο κ.Ξυδάκης είπε ότι έχουν στοχοποιηθεί δύο άνθρωποι για τους οποίους δεν έχει ακόμη καταλήξει η έρευνα εάν έχουν ευθύνες και τόνισε ότι κατά τη γνώμη του, ο άνεργος δεν μπορεί να πληρώνει εισιτήριο, καθώς οι συγκοινωνίες είναι δημόσιες

Η κηδεία του άτυχου νεαρού θα γίνει την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο Περιστερίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By