Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την έξοδο στις αγορές

Έντονες βολές μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

vouli622_414

Σφοδρή κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης προκάλεσε στη Βουλή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα άλλα κόμματα να μιλούν για προεκλογική απάτη και τρικ και τους βουλευτές της συμπολίτευσης να επιστρέφουν τις κατηγορίες και να κάνουν λόγο για απόπειρα υπονόμευσης της χώρας.

Τη σημαία σήκωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ν. Βούτση, Δ. Στρατούλη και Π. Λαφαζάνη να υποστηρίζουν ότι «η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι η πιο ακριβή προεκλογική καμπάνια» και ότι είναι «πλαστή και σκηνοθετημένη για να υφαρπάζουν την ψήφο των πολιτών», συνδέοντας μάλιστα, το ζήτημα αυτό με την υπόθεση Μπαλτάκου, λέγοντας ότι λόγω του αδιεξόδου και του πανικού της κυβέρνησης, προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα ενώ δεν υπήρχε λόγος.

«Αφού λέτε ότι έχετε καλύψει τις δανειακές ανάγκες για τους υπόλοιπους 12 μήνες, γιατί σπεύδετε να βγείτε στις αγορές και μάλιστα με τέτοιο επιτόκιο;», διερωτήθηκε ο Π. Λαφαζάνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βάζει καβάτζα στις πλάτες του Έλληνα πολίτη με προεκλογικά τρικ. Για επικοινωνιακές κινήσεις της κυβέρνησης μίλησαν και βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, τη ΔΗΜΑΡ αλλά και τη ΧΑ.

Στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν με σκληρή γλώσσα Σ. Βούλτεψη και Π. Κουκουλόπουλος, κατηγορώντας τον για προσπάθεια απαξίωσης της εξόδου στις αγορές. «Δεν κοροϊδεύουμε εμείς το λαό, αλλά εσείς και εξηγήστε γιατί αντιδράτε έτσι», σχολίασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ που ανέφερε ότι ο θρήνος, οι οιμωγές και ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν απόπειρα υπονόμευσης της χώρας. Να αποδεχθεί η αξιωματική αντιπολίτευση τη νέα πραγματικότητα, κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας τους άπιστους Θωμάδες. «Δεν πανηγυρίζουμε και γνωρίζουμε ότι θέλει δουλειά ακόμη», τόνισε.

Αντιπαράθεση στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές, υπήρξε και για τις που αφορούν στη χρηματοδότηση των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα κωλύματα βουλευτών που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες την διοίκηση του ΟΑΕΕ, που θα διεξαχθεί αύριο το μεσημέρι στη 1,30.

By