Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

fwtia_purkagia._1

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στις περιφέρειες Αττικής, νότιας Βοιωτίας και κεντρικής και νότιας Εύβοιας υπάρχει για αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία έχει φροντίσει να ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές αρχές και τις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες πυρκαγιές που θα εκδηλωθούν.

Την ίδια στιγμή, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά από αμέλεια.

Κλασσικότερα παραδείγματα των περιπτώσεων είναι: η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Ακόμα, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Επιπλέον, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

By