Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δεν …«άντεξε» ο Κικίλιας, νέος διοικητής του ΟΑΕΔ ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Αιτία η κόντρα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση – Ενόχληση σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

ampatzoglou_dioikΑντικαθίσταται από τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου, πρώην  διοικητή του ΙΚΑ και πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο έως σήμερα διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, μετά την κόντρα του με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Μέσα στην ημέρα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις, ενώ έως και σήμερα συνεχίζονταν οι κόντρες και οι καταγγελίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του.

Υπενθυμίζουμε ότι για την θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ ο Ηλίας Κικίλιας είχε προταθεί από την Δημοκρατική Αριστερά ενώ την αντίθεση του για την εκδίωξη από την θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ είχε εκφράσει το ΠΑΣΟΚ. Όπως άλλωστε επισημαίνουν κύκλοι της Ιπποκράτους το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο στην κίνηση όχι μόνο γιατί είναι «άκομψη» αλλά και επειδή κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί την «ενιαία λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης». Ανακοίνωση για το θέμα στο ίδιο ακριβώς πνεύμα εξέδωσε και η ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας πως «εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την αποπομπή του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης».

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε έντονο παρασκήνιο με το περιβάλλον του Γιάννη Βρούτση να εγκαλεί τον Ηλία Κικίλια για ολιγωρίες και καθυστερήσεις στα προγράμματα του  ΟΑΕΔ και αντίστοιχα το περιβάλλον του Ηλία Κικίλια να κάνει λόγο για 4 προγράμματα του ΟΑΕΔ που «έχουν ξεμείνει» στα συρτάρια του υπουργού Εργασίας με ευθύνη του ίδιου του Γιάννη Βρούτση.

By