Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φθορά στο ΠΑΣΟΚ από τις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου

«Πράσινο φως» από τη Βουλή στις προτάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

mitsotakis

Με 7 διαρροές από το ΠΑΣΟΚ που εμφανίστηκε με διαφορετικές γραμμές στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε 14 άρθρα και 5 τροπολογίες του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις -καταργήσεις 23 φορέων του δημοσίου, ολοκληρώθηκε η συζήτηση του στην ολομέλεια της Βουλής.

Η εικόνα που έβγαλε το ΠΑΣΟΚ με άλλους βουλευτές να καταψηφίζουν και άλλους να δηλώνουν παρών ανέδειξαν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα στο εσωτερικό του και δημιούργησε προβληματισμό για την συνοχή της συγκυβέρνησης.

Ειδικότερα, «παρών» σε όλες τις τροπολογίες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρακτική των υπουργών να καταθέτουν τροπολογίες της τελευταίας στιγμής είπαν οι Απ. Κακλαμάνης, Θ. Μωραίτης και Δ. Κρεμαστινός με τους Απ. Κακλαμάνη  και Θ. Μωραΐτη να καταψηφίζουν και το άρθρο 17 για την κατάργηση ορισμένων φορέων, όπως η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας στο Μεσολόγγι.

Την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που η αντιπολίτευση κατήγγειλε ως φωτογραφική, καθώς διαγράφει πρόστιμα σε εταιρίες που εμπλέκονται σε τριγωνικές – ενδοομιλικές συναλλαγές, καταψηφισαν οι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος, Μ. Κασσής, Ι. Κουτσούκος και Ι. Δριβελέγκας.

Στο αντάρτικο και ο Ν. Κακλαμάνης από τη ΝΔ που δήλωσε «παρών» σε τροπολογία για τη διαδημοτική κινητικότητα, αλλά και ο Β. Οικονόμου  από τη ΔΗΜΑΡ που υπερψήφισε την ρύθμιση για την Κωπαΐδα.

Σημειώνουμε πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «πέρασε» από την Ολομέλεια,καθώς υπερφηφίστηκαν κατά πλειοψηφία όλα τα άρθρα στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

By