Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φλερτάροντας με τον βούρκο

Γράφει ο… @ftoovaskano

dog.
dog.

Δεξιοί υπερασπίζονται την αλήθεια τους… αυτιστικά και ομαδικά. Αριστεροί, υπερασπίζονται τα αυτονόητα και τρέχουν διαρκώς να διασώσουν τα αυτογκόλ. Ο μαραμένος  Σοσιαλισμός, ονειρεύεται την Παλιγγεννεσία του, αρνούμενος να δει τον εαυτό του στον καθρέπτη. Παλαιοκομμουνιστές, αυτοεξορίζονται στο περιθώριο, ανίκανοι να κατεβάσουν το update της λαϊκής θέλησης. Φασίστες αυτοβαπτίζονται πατριώτες και κατουρούν τα αυτιστικά ΜεγαλοΜανή ΜΜΕ. Αριστεροί κυβερνητικής κοπής, επιβεβαιώνουν τις δυσκολίες στη κοινωνική αλληλεπίδραση όσων πάσχουν από σύνδρομο Άσπεργκερ, αυτή την light εκδοχή του αυτισμού!

Ο βούρκος τους. Ο βούρκος μας. Επιλεγμένοι με την ψήφο μας, φτύνουν τα πολιτικά τους ιδεολογήματα στο χώμα των κοινωνικών στρωμάτων. Εμείς, οι ανά τετραετία ενεργείς πολίτες, ανακατεύουμε καλά το μείγμα-σάλιο και χώμα- δημιουργώντας τον κινούμενο τάφο μας. Απραγείς σε όσα συμβαίνουν και εφησυχασμένοι- αφού μόλις πριν ένα χρόνο εξασκήσαμε το δικαίωμα του εκλέγειν- παρακολουθούμε την περιδίνηση των ζωών μας στο βούρκο τους. Στο βούρκο μας.

Και το φλερτ; Που είναι το φλερτ; Το φλερτ, είναι αυτή η ελκτική δύναμη που μας κρατάει απαθείς. Γοητευμένους από την περιστροφή προς το θάνατο της ζωής μας, όπως την ξέραμε. Κεραυνοβολημένους από την ραγδαία φτωχοποίηση μας. Φλερτάρουμε με τον βούρκο, όπως ακριβώς φλερτάρουμε σε έναν έρωτα  που ξέρουμε ότι θα μας οδηγήσει μαθηματικά στην καταστροφή αντί για την ευδαιμονία.

Μέχρι να ξεκολλήσουμε, ας απολαύσουμε τον ερωτικό πνιγμό της κυρίας P J Harvey:

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By