Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φουκουσίμα: Η κακή διαχείριση ευθύνεται για τη νέα διαρροή μολυσμένου ύδατος

Η διαρροή αποδόθηκε σε λανθασμένη ρύθμιση της βαλβίδας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του μολυσμένου ύδατος της δεξαμενής

Fukusima

Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι η κακή διαχείριση ευθύνεται για τη χειρότερη διαρροή τοξικού ύδατος τους τελευταίους έξι μήνες στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, γράφουν σήμερα ο εφημερίδες. Η Tepco, η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταΐιτσι, δέχεται επικρίσεις για ανεπαρκή διαχείριση της κρίσης μετά τη διαρροή σχεδόν 100 τόνων νερού που περιέχει υψηλά επίπεδα ραδιενεργού υλικού από δεξαμενή αποθήκευσης του σταθμού την περασμένη εβδομάδα, γράφει η εφημερίδα Tokyo Shimbun.

Η διαρροή αποδόθηκε σε λανθασμένη ρύθμιση της βαλβίδας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του μολυσμένου ύδατος της δεξαμενής και στην έλλειψη συναγερμού που να προειδοποιεί για την αύξηση των επιπέδων του νερού στη δεξαμενή. Αξιωματούχοι της Tepco παραδέχτηκαν ότι εργαζόμενοι στην αίθουσα ελέγχου δεν παρατήρησαν αρκετά νωρίς το πρόβλημα.

Ήταν η μεγαλύτερη διαρροή μολυσμένου νερού μετά τη διαρροή περίπου 300 τόνων άκρως μολυσμένου ύδατος από μια άλλη δεξαμενή τον Αύγουστο.

By