Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φ. Κουβέλης: «Βίαιη απορρύθμιση των εργασιακων σχέσεων στο δημόσιο»

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απαράδεκτο να συρρικνωθεί

Event Organized by Democratic Left (DIMAR) / Εκδήλωση ΔΗΜΑΡ

Ως ένα αυταρχικό μοντέλο χαρακτήρισε το σύστημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με την ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι το σύστημα αυτό που επιχειρείται να εφαρμοσθεί καθορίζει εκ των προτέρων ποσοστά και κλίμακες αξιολόγησης, με το στόχο τη δημιουργία δεξαμενών υποψηφίων προς απόλυση υπαλλήλων.

Οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκαν στην πρόσφατη δικαστική απόφαση που θεωρεί μη νόμιμη την απεργία και εξέφρασαν τη θέση ότι με αυτή καθιερώνονται απαγορεύσεις στο απεργιακό δικαίωμα.

Μάλιστα τα μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ χαρακτήρισαν προσχηματική την αξιολόγηση που προωθείται από την κυβέρνηση και αυθαίρετο τον καθορισμό των ποσοστώσεων που επιχειρείται να εισαχθούν.

Όπως υπογράμμισαν ο βασικός στόχος των ασκούμενων πολιτικών είναι η βίαιη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι απαράδεκτο να συρρικνωθεί και επεσήμανε ότι το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη της συγκεκριμένης κινητοποίησης, σύμφωνα με το νόμο και το εγκεκριμένο από το δικαστήριο καταστατικό της.

By