Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φ.Κουβέλης: Ζητούμενο η «συμμαχία των δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς»

Επιφυλάξεις για την πρόταση Βενιζέλου περί κοινής καθόδου

Η «συµµαχία των ευρύτερων δυνάµεων της δηµοκρατικής αριστεράς» αποτελεί πολιτικό στόχο της ΔΗΜΑΡ επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Real News ό πρόεδρος του κόμματος Φ.Κουβέλης. Η διατύπωση της θέσης αυτής εκτιμάται ως «αντίδραση» στην πρόταση του Ε.Βενιζέλου για κοινή εκλογική κάθοδο των δυνάμεων της κεντροαριστεράς.

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Ο Φ.Κουβέλης εκφράζει επιφυλάξεις σημειώνοντας πως «η ∆ΗΜΑΡ επιδιώκει τη συγκρότηση του χώρου του δηµοκρατικού σοσιαλισµού και ταυτόχρονα υπερασπίζεται την αυτονοµία της σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της δράσης. Η διαµόρφωση του χώρου του δηµοκρατικού σοσιαλισµού δεν θα γίνει ούτε µε συναντήσεις κορυφής, ούτε µε κοµµατικές συµπράξεις».

Συνολικά πάντως επισημαίνει ότι «η ∆ηµοκρατική Αριστερά είναι δύναµη ανασυγκρότησης του χώρου του δηµοκρατικού σοσιαλισµού µε βάση τη φυσιογνωµία και τις πολιτικές θέσεις που αντιστοιχούν στην έννοια και το πολιτικό περιεχόµενο του δηµοκρατικού σοσιαλισµού. Η υπόθεση αυτή δεν αφορά κινήσεις κορυφής, αλλά έναν αστερισµό κινήσεων και προσώπων. Η ∆ΗΜΑΡ θα συναντηθεί µε όλο αυτό τον κόσµο. Θα ενισχύσει την παρουσία της ως δύναµη ανασυγκρότησης αυτού του χώρου και ως καταλύτης για ένα νέο πολιτικό σχέδιο. Στόχος µας είναι να δηµιουργηθούν προϋποθέσεις για τη συγκρότηση µιας συµµαχίας ευρύτερων δυνάµεων της δηµοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και δυνάµεων της σοσιαλδηµοκρατίας που αρνούνται καθεστηκυίες πολιτικές και πρακτικές οι οποίες µας οδήγησαν στην κρίση. Η συµµαχία αυτή θα δράσει από κοινού στα κοινωνικά και πολιτικά µέτωπα, θα δοκιµάζεται µε παρεµβάσεις εντός της παρούσας αναγκαίας µεταβατικής κατάστασης και θα διαµορφώνει έτσι µια αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση».[space size=»30″]

By