Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φ. Κουβέλης: Μπορεί να υπάρξει μια προοδευτική διακυβέρνηση

«Aν το ΠΑΣΟΚ μεταβάλλει τη στάση του μπορεί να γίνει μέρος της προοδευτικής διακυβέρνησης»

kouvelis960_300514iii

Στην εκτίμηση ότι στη βάση προγραμματικών συμφωνιών μπορεί να επιτευχθεί συνάντηση των δυνάμεων που συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση προέβη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης λέγοντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα, πως η ΔΗΜΑΡ θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Κουβέλης εν όψει του τρίτου συνεδρίου του κόμματος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσπάθεια του κόμματος να επιτύχει την ολική του επαναφορά στην πολιτική ζωή του τόπου.

Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ συμπίπτει με μια συγκυρία όπου η κοινωνία εξακολουθεί να καταβάλλει το βαρύ τίμημα της κρίσης, τόνισε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί η αναδιάρθρωση του.

Χαρακτήρισε δε θηλιά στο λαιμό των πολιτών τον ΕΝΦΙΑ και την υπερφορολόγιση, η οποία έχει, όπως είπε, εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων.

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε τα μέτρα που επιβάλλονται άδικα και επισήμανε τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους φορολογικούς ελέγχους, με κορυφαίο παράδειγμα, όπως σημείωσε, τη λίστα Λαγκάρντ.

Ακόμη εξέφρασε την εκτίμηση ότι το βατερλό του ΕΝΦΙΑ και η έκρηξη της ανεργίας δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να προωθήσει προσφυγή στις κάλπες, σημειώνοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν μόνο στην περίπτωση που δεν θα καταστεί δυνατό να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Δεν αποκλείει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι βιώνει την αμφισημία να συμμετέχει στις ασκούμενες πολιτικές και ταυτοχρόνως να θέλει να εμφανίζεται αντιπολιτευόμενη δύναμη.
Υπογράμμισε ότι αν το ΠΑΣΟΚ μεταβάλλει τη στάση του μπορεί να γίνει μέρος της προοδευτικής διακυβέρνησης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις στο εσωτερικό του που υπογραμμίζουν αυτή ακριβώς την ανάγκη.

Ερωτηθείς για το πως σχολιάζει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι προσκολλημένος σε ανεδαφικές και δογματικές απόψεις, μετακινείται σε ρεαλιστικότερες και μετριοπαθέστερες θέσεις σε σχέση με το παρελθόν.

Εν σχέσει τέλος με το θέμα της προεδρικής εκλογής, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ θα εκδηλώσει στον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο και σε συνάρτηση με τις ασκούμενες πολιτικές τη θέση της και επανέλαβε ότι δεν τον αφορά η προεδρολογία. «Είμαι πρόεδρος», είπε «της ΔΗΜΑΡ και με ενδιαφέρει να είμαι παρών στην ανασυγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικό σοσιαλισμού».

By