Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φ. Κουβέλης: Το 2014 ίσως η Ελλάδα βγει στις αγορές

«Δημοκρατική υποχρέωση η ψήφιση του αντιρατσιστικού»

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Την εκτίμηση του ότι τα στοιχεία ανάκαμψης της οικονομίας θα είναι αισθητά περί τα τέλη του τρέχοντος  έτους εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Και πάλι στη βάση της αξιολόγησης των στοιχείων, εκτιμώ ότι στις αρχές του 2014 η Ελλάδα είναι δυνατόν να βρεθεί εν μέρη στις αγορές. Αυτό αναμφισβήτητα θα έχει αντίκρυσμα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μιας κοινωνίας που έχει δεχθεί τεράστια βάρη», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάσσεται υπέρ ενός μικρότερου, πιο συνεκτικού και πιο αποτελεσματικού κυβερνητικού σχήματος. «Πρέπει να υπάρξει αλλαγή σε δύο τουλάχιστον υπουργεία. Είναι υπερτροφικό το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να έρθει στην πρότερή του κατάσταση», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης διευκρινίζει, πάντως, πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός του συνολικού κυβερνητικού έργου και των επιμέρους δράσεων των υπουργείων.

Περί αντιρατσιστικού νομοσχεδίου…

Όσον αφορά στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο Φωτης Κουβέλης υποστηρίζει οτι η ψήφιση του είναι δημοκρατική υποχρέωση. «Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη διαρκή επιτροπή της Βουλής, εμείς θα επιδιώξουμε να έρθει στην ολομέλεια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι καλή εξέλιξη να μην ψηφιστεί. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρει ο κ. Κουβέλης, υποστηρίζοντας πως η εξέλιξη του όλου ζητήματος είναι αναντίστοιχη προς τη σπουδαιότητα του θέματος.

«Διότι, ναι η δημοκρατία έχει ανοχή. Αλλά, ταυτόχρονα, έχει και κανόνες δικαίου οι οποίοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Ο προωθούμενος εκφασισμός της κοινωνίας πρέπει να αντιμετωπιστεί και στο θεσμικό επίπεδο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαφωνία που υπάρχει στην τρικομματική κυβέρνηση πάνω στο θέμα, ο κ. Κουβέλης παραδέχεται πως στην περίπτωση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος. Σπεύδει, ωστόσο, να διευκρινίσει πως «μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν σημαίνει ότι έχει προκαλέσει και κοινή ταυτότητα πολιτική και ιδεολογική, πολύ περισσότερο ιδεολογική μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Οι πολιτικές διαφορές είναι παρούσες, όπως και οι ιδεολογικές διαφορές».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By