Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φ. Μογκερίνι: «Χρειάζεται ένα παλαιστινιακό Κράτος»

Δηλώσεις της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κατά τη διάρκεια της πρώτης της επίσκεψης στη Γάζα

mogerini

Yπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού Κράτους τάχθηκε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι κατά τη διάρκεια της πρώτης της επίσκεψης στη Γάζα, όπου παράλληλα επισήμανε ότι ο κόσμος «δεν μπορεί να αντέξει» ένα νέο πόλεμο έπειτα από εκείνον που συγκλόνισε την περιοχή το καλοκαίρι.

«Χρειάζεται ένα παλαιστινιακό Κράτος, αυτός είναι ο στόχος και αυτήν την θέση συμμεριζόμαστε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε η Μογκερίνι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Γάζα, ενώ υποστήριξε ότι «ο κόσμος δεν θα αντέξει έναν τέταρτο πόλεμο» έπειτα από τις 3 επιθέσεις που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ τα τελευταία 6 χρόνια.

Η επίσκεψη της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας πραγματοποιείται σε μία περίοδο όπου Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί αστυνομικοί συγκρούονται κάθε νύχτα στους δρόμους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Nωρίτερα σήμερα ένας νεαρός Άραβας Ισραηλινός έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στο βόρειο Ισραήλ κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός συγγενή του, ένα γεγονός που πυροδότησε νέες εντάσεις και ενισχύει τους φόβους για μία ενδεχόμενη επέκταση των επεισοδίων βίας στις αραβικές πόλεις του Ισραήλ.

By