Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χαλάει ο καιρός από σήμερα με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις

Στην πληγείσα από τον σεισμό Κεφαλονιά, ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα εξασθενίσουν το βράδυ

kairos

Χαλάει  ο καιρός από σήμερα με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μέτρα) της δυτικής Στέρεας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για σήμερα Τρίτη στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με εξασθένηση αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία 7, πρόσκαιρα 8 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βορείους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στην πληγείσα από τον σεισμό Κεφαλονιά, ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα εξασθενίσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μέτρα), αρχικά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας που γρήγορα θα ενταθούν και σταδιακά θα επηρεάσουν τις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων καταιγίδων στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφορ.

Θερμοκρασία: από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στέρεας με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μέτρα). Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, με εξασθένηση τη νύχτα.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ, που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά-Εύβοια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαια 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφορ, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία νότιοι 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ που αργά τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς.

Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: δυτικοί 4 με 5 στα βόρεια βορειοανατολικοί που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By