Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΧΑΛΚΟΡ: Πρόγραμμα stock options για 9 διευθυντικά στελέχη

 αφορά σε 1.225.000 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρίας

xalkorA

Η ΧΑΛΚΟΡ ανακοινώνει την εφαρμογή του προγράμματος παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης σε 9 διευθυντικά στελέχη για την αγορά μετοχών της.

Οι δικαιούχοι οριστικών δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών καλούνται από 1 έως 30 Νοεμβρίου 2013 να δηλώσουν εγγράφως στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας σε ειδική προτυπωμένη φόρμα που τους χορηγεί η εταιρία, την πρόθεση τους να ασκήσουν εν όλο ή εν μέρει τα οριστικά δικαιώματά τους.

Η προσφορά αυτή απευθύνεται σε 9 στελέχη της εταιρίας (μέλη Δ.Σ., γεν. διευθυντές, διευθυντικά στελέχη), στους οποίους χορηγήθηκαν δικαιώματα προαίρεσης κατά το 2002, και αφορά σε 1.225.000 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρίας, εκ των οποίων 941.700 μετοχές αφορούν κατοχυρωμένα αλλά μη ασκηθέντα δικαιώματα των ετών 2006 έως και 2012, ονομαστικής αξίας 0,38 ευρώ η καθεμία, οι οποίες θα προκύψουν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2013, με τροποποίηση του καταστατικού της και χωρίς δικαίωμα προτίμησης των υφισταμένων κατά την έκδοση μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ.9 του Κ.Ν. 2190/1920.

Το ολοσχερώς καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 38.486.258,26 ευρώ, διαιρούμενο σε 101.279.627 κοινές ανώνυμες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,38 ευρώ η καθεμία.

Με βάση το πρόγραμμα η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών έχει ορισθεί σε 3,45 ευρώ ανά μετοχή.

Μετά την εμπρόθεσμη καταβολή από τους δικαιούχους της αξίας των ασκούμενων από αυτούς δικαιωμάτων προαίρεσης, το Δ.Σ. της εταιρίας θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και έκδοση νέων κοινών ανωνύμων μετοχών, ανάλογα με τον αριθμό δικαιωμάτων που θα έχουν ασκηθεί με τις ως άνω δηλώσεις. Ακολούθως, το Δ.Σ. θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε οι μετοχές που αντιστοιχούν στα ασκηθέντα δικαιώματα να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α.

Ο αριθμός των νέων μετοχών που τελικά θα εκδοθούν και θα ζητηθεί η εισαγωγή τους στο Χ.Α. εξαρτάται από τον αριθμό των μετοχών για τις οποίες θα ασκηθεί το σχετικό δικαίωμα και θα καταβληθεί το αντίστοιχο ποσό.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος, τα δικαιώματα που δεν θα έχουν ασκηθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου του έτους 2013, καταργούνται οριστικά και δεν είναι δυνατή η αναβίωσή τους στο μέλλον.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By