Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χαμός για την σβάστικα του Λαβρίνοβιτς

Η κίνηση του 33χρονου φόργουορντ να ζωγραφίσει τον αγκυλωτό σταυρό σε μία τσάντα, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην χώρα του.

lavri2Αντί η Λιθουανία να ασχολείται με την πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ κόντρα στην Σερβία, το ενδιαφέρον μονοπωλεί μία απαράδεκτη κίνηση του Κριστόφ Λαβρίνοβιτς.

Ο φόργουορντ της Ζαλγκίρις, περιμένοντας την αναχώρηση της εθνικής του ομάδας για την Σλοβενία, ζωγράφισε πάνω σε μία τσάντα τον αγκυλωτό σταυρό.

Για κακή του τύχη όμως, ένα φωτογράφος απαθανάτισε το αποτέλεσμα και το δημοσίευσε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος, που έφτασε μέχρι και το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λιθουανικής ομοσπονδίας, Άρβιντας Σαμπόνις όταν ενημερώθηκε για το θέμα, είπε: «Ίσως η βλακεία δεν έχει όρια. Σίγουρα δεν κατάλαβε γιατί το έκανε ούτε και εμείς καταλαβαίνουμε τι ήθελε να κάνει».

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο παίκτης, εμφανώς μετανιωμένος, δήλωσε:«Σέβομαι όλα τα έθνη και όλες τις θρησκείες. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν. Είμαι λυπημένος και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By