Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χανιά: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν φορείς της πόλης

Ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία η έκταση του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων (ΘΨΠΧ) μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ

chania600_270314

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν η Περιφέρεια Κρήτης, το Πολυτεχνείο και το ΤΕΙ Κρήτης, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία η έκταση του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων (ΘΨΠΧ) μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αντιπεριφέρεια Χανίων «χθες, Τρίτη 29 Ιουλίου 2014, κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η κοινή αίτηση ακύρωσης της Περιφέρειας Κρήτης, του Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ Κρήτης, κατά της με αριθμό 250/2014 απόφασης της διυπουργικής επιτροπής που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1387Β΄/30-5-2014, με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητο εμβαδού περίπου 119 στρεμμάτων που περιλαμβάνει εγκαταστάσεις του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η αίτηση ακύρωσης περιλαμβάνει πέντε λόγους ακύρωσης όσον αφορά την παραβίαση της ενωσιακής νομοθεσίας, των κανόνων δημοσιότητας και προστασίας της δημόσιας περιουσίας και την έκδοση κανονιστικής πράξης αντί Προεδρικού Διατάγματος για τη μεταβίβαση και την «αξιοποίηση». Πέραν δε τούτων επισημαίνονται και μία σειρά από άλλες νομικές εμπλοκές στην όλη διαδικασία, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στο όλο ακίνητο και οικόπεδο ιδιώτη, ότι υπάρχουν επιχορηγήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα που κινδυνεύουν να αναζητηθούν πίσω για κατασκευή αμφιθεάτρου».

«Σκοπός της αίτησης ακύρωσης είναι να παραμείνει το ακίνητο του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων στην τοπική κοινωνία προς όφελός της, για στέγαση διάφορων δομών, όπως φοιτητών και σπουδαστών και συναφών δράσεων» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης.

Ο κ. Βουλγαράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης με το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στην τοπική κοινωνία και πρέπει να αξιοποιηθεί για το κοινό συμφέρον.

By