Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χαρδούβελης: Η κυβέρνηση δεν βάζει κόκκινες γραμμές

Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά τόνισε ο υπουργός Οικονομικών ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα

xardouvelis-ypoikA

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον  υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα η οποία ξεκινάει την Τρίτη στο Παρίσι.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, προσθέτοντας «ότι το γεγονός πώς θα συναντηθούμε αύριο μας είχε αναγκάσει να εργαστούμε όλο τον Αύγουστο.» «Έχουμε επιταχύνει το έργο μας, έχουμε δώσει προτεραιότητα, σε πολλά διαρθρωτικά μέτρα τα οποία αναμένεται να συζητήσουμε» σημείωσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς δε, για το αν πιστεύει πως έχει ανέβει πολύ ψηλά ο πήχης των προσδοκιών ενόψει της διαπραγμάτευσης, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι «ναι, ο πήχης έχει ανέβει ψηλά», αναφέροντας πάντως ότι στον ίδιο το γεγονός αυτό δεν προκαλεί καμία ανησυχία.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμη ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι αντισυμβαλλόμενοι, πρόκειται για στελέχη του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Μπορούν να μιλήσουν μόνο για το μνημόνιο, όχι για κάτι περισσότερο, δεν μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς να αποφασίσουν πολιτικά».

Σε λίγη ώρα αναμένεται να  συγκεντρωθούν παρουσία του πρωθυπουργού οι πέντε υπουργοί που θα μεταβούν στο Παρίσι για να οριστικοποιηθούν οι οριστικές ελληνικές θέσεις στην διαπραγμάτευση του Παρισιού.

By