Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χαρδούβελης: «Συζητάμε για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη μέρα»

Μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

soible

Συζητάμε για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη μέρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο περιθώριο της συνεδρίασης του Παγκόσμιου Φόρουμ του ΟΟΣΑ στο Βερολίνο.

Όπως ανέφερε, συζητήθηκε η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, «πώς προχωράμε, πώς πάει η ελληνική οικονομία και, επίσης, το γεγονός πως στο τέλος της χρονιάς το πρόγραμμα τελειώνει και πρέπει να μπούμε σε μια νέα σχέση από την 1η Ιανουαρίου».

«Αυτό το καταλαβαίνει και η γερμανική πλευρά, ότι πρέπει σύντομα να βρούμε μια λύση, να οριοθετήσουμε αυτή τη σχέση» συμπλήρωσε.

Στην επισήμανση πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παρέπεμπε για κάθε ελληνική επιθυμία στην τρόικα, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως η τρόικα δεν αναφέρθηκε καθόλου: «Ήταν μία συζήτηση ανάμεσα σε δύο κράτη. Η Γερμανία έχει άποψη, έχει βοηθήσει την Ελλάδα επανειλημμένως. Τώρα συζητάμε για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη μέρα».

Ερωτηθείς αν στην αναζήτηση των βημάτων για την επόμενη μέρα η Γερμανία θα βοηθήσει, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε καταφατικά, υπογραμμίζοντας η Γερμανία και ο κ. Σόιμπλε είναι ευρωπαϊστής: «Φυσικά. Η Γερμανία και ο κ. Σόιμπλε ιδιαίτερα, είναι ευρωπαϊστής. Θέλει ένα ισχυρό ευρώ, μια ισχυρή ευρωζώνη. Και τονίστηκε στη συνάντησή μας ότι για να έχουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα»

By