Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Χαστούκι» στον Κοέλιο οι δημοτικές εκλογές

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χάνει στο δήμο της Λισαβόνας ο κυβερνητικός συνασπισμός

CoelhoΟι Πορτογάλοι ψηφοφόροι επέλεξαν να τιμωρήσουν τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό, όπως δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις αφού έκλεισαν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές στη χώρα, ενώ η σοσιαλιστική αντιπολίτευση φαίνεται να διατηρεί την πρωτεύουσα Λισαβόνα.

Ο απερχόμενος σοσιαλιστής δήμαρχος της Λισαβόνας Αντόνιο Κόστα επανεξελέγη για τρίτη θητεία με μεγάλη διαφορά από τον υποψήφιο που υποστήριζε ο κυβερνητικός συνασπισμός Φερνάντο Σεάρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Εξάλλου το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (PSD) του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο έχασε και το Πόρτο, μεγάλη πόλη στο βορρά, όπου ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ρούι Μορέιρα έκανε την έκπληξη και επικράτησε του υποψηφίου του PSD Λουίς Φιλίπε Μενέζες και του σοσιαλιστή υποψηφίου Μανουέλ Πιζάρο.

Ο Μορέιρα που υποστηριζόταν από το συντηρητικό Δημοκρατικό Κοινωνικό Κέντρο (CDS), μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού που βρίσκεται στην εξουσία από το 2011, λαμβάνει 36% με 40% των ψήφων, έναντι 22% με 25% του Μενέζες και 21% με 24% του Πιζάρο.

Τα μέσα δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής καμία πρόβλεψη για τα αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By