Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χατζηδάκης:«Η Ελλάδα σε φάση ανάπτυξης»

Αυτή η προσπάθεια υπηρετεί και το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Κίνα.

xatzidakis featuredΤο μήνυμα ότι η χώρα περνάει πια στην καινούργια φάση της ανάπτυξης, της ανάκαμψης και της προσέλκυσης επενδύσεων εξέπεμψε από την Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας πως αυτή την προσπάθεια υπηρετεί και το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.

«Προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Αυτό που εξελίσσεται είναι ο πόλεμος της γενιάς μας και είμαστε αποφασισμένοι να τον κερδίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για το «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις».

«Η χώρα αυτούς τους έντεκα μήνες, έχει ανέβει σκαλιά προς την κορυφή και προς την έξοδο από την κρίση», και επισήμανε πως η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν με γνώμονα το πατριωτικό καθήκον.

Ταυτοχρόνως κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις, στέκεται σταθερά απέναντι. «Θέλετε επενδύσεις χωρίς επενδυτές, εργαζόμενους χωρίς επιχειρηματίες, αποτελέσματα χωρίς προσπάθεια και δουλειά. Δεν γίνεται αυτό», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτοκριτική, καταλογίζοντάς του ότι ακολουθεί έναν δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: «Καλό ταξίδι με τον κ. Σαμαρά. Αλλά σας θυμίζω και το ταξίδι που κάνατε στις αραβικές χώρες και δεν είδαμε ακόμη κανέναν απολογισμό για επενδύσεις, πέραν από προσδοκίες. Το ταξίδι αυτό θα κριθεί εκ του αποτελέσματος».

By