Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χατζηδάκης: Κανένας κοινωνικά αδύναμος δε θα χάσει το σπίτι του

xatzidakis upourgeio espa

Η κυβέρνηση θα διεκδικήσει την παράταση των χρήσιμων κοινωνικά διατάξεων στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και επαναλαμβάνει ότι κανένας κοινωνικά αδύναμος δε θα χάσει το σπίτι του.

XATZIDAKISΥπάρχει προστατευτικό πλαίσιο που καλύπτει απολύτως την πρώτη κατοικία όλων των κοινωνικά αδύναμων και δεν αμφισβητείται από κανέναν, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ήταν παρών στη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου στο Μαξίμου για το θέμα των πλειστηριασμών και ως αρμόδιος υπουργός έχει αναλάβει την επεξεργασία των κριτηρίων για τη νέα ρύθμιση.

Ο κ.Χατζηδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει σε διαπραγμάτευση με την τρόικα τον Νοέμβριο για όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις, παρατείνοντας όσο περισσότερο μπορεί διατάξεις που έχουν κοινωνική χρησιμότητα.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα κοινωνικά αδύναμο συμπολίτη να χάσει το σπίτι του», διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει στην Ελλάδα. Δήλωσε μάλιστα ότι «Σε κανέναν δεν εκχωρούμε το μονοπώλιο της καρδιάς, όπως έλεγε ο Ζισκάρ Ντ΄Εστέν». 

Όσον αφορά στις πληροφορίες ότι θα βγουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα του 2% των δανειοληπτών  για τους οποίους διαπιστώνεται εκ των καταθέσεών τους ότι ενώ μπορούν δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους, ο κ. Χατζηδάκης σημειώσε πως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα στο διάλογο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By