Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χατζηδάκης: «Καταθέσαμε το ν/σ για τους πλειστηριασμούς χωρίς την έγκριση της τρόικας»

Με το ν/σ για τους πλειστηριασμούς καλύπτεται το 90% των σπιτιών τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης

hatzidakis622_061113

«Καλύπτονται τα φτωχά και τα μεσαία εισοδήματα, και περισσότερο από μεσαίου εισοδήματος οικογένειες. Για κάποιον που βγάζει 10.000 ευρώ καθαρά θα δίνει 84 ευρώ το μήνα για να σώσει το σπίτι του».

Με το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, με αυτές τις αντικειμενικές αξίες, καλύπτεται το 90% των σπιτιών τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

«Καλύπτονται τα φτωχά και τα μεσαία εισοδήματα, και περισσότερο από μεσαίου εισοδήματος οικογένειες. Για κάποιον που βγάζει 10.000 ευρώ καθαρά θα δίνει 84 ευρώ το μήνα για να σώσει το σπίτι του» τόνισε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναγνώρισε ότι υπήρχαν αρκετές ενστάσεις από βουλευτές της ΝΔ για το επίμαχο ν/σ, αποδίδοντάς τες στην εικόνα που είχε διαμορφωθεί επί μήνες.

«Είναι νομίζω εύκολο να κάνει κανείς τον φιλολαϊκό για μια εβδομάδα η μήνα, αλλά μετά ο λογαριασμός έρχεται και σε αυτόν και την χώρα. Υπάρχει διάταξη με την οποία καλύπτονται και οι εγγυητές, υπάρχει πρόβλεψη για τους αναπήρους ή όσους έχουν τρία παιδιά» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε ότι «τα δανεικά που δεν μας έδωσε η τρόικα δεν είναι αγύριστα τα πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι, αν υπάρχει κουλτούρα ‘δεν πληρώνω’ θα επιστρέψει ο λογαριασμός στους έλληνες πολίτες όπως έγινε και στην Κύπρο.»

«Η τρόικα πίεζε για τους πλειστηριασμούς για να σωθούν οι τράπεζες καταθέσαμε το νομοσχέδιο χωρίς την έγκρισή της» πρόσθεσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By