Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χατζηδάκης: «Μπήκαν τα θεμέλια και θα φανεί στη ζωή μας»

«Δεν πατάς ένα κουμπί για να εξαφανιστεί η ανεργία, δεν λέω ότι είμαστε σε κήπο με τριαντάφυλλα δεν λέω ότι έχουν λυθεί όλα, αλλά το πράγμα προχωρεί»

xatzidakis600_170114

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ  πως υπήρχε επιτυχής έξοδος της χώρας στις αγορές, ότι υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, ότι τμήμα του πρωτογενούς πλεονάσματος διανέμεται, ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα και ότι το 2014 θα έχουμε ανάπτυξη 0,6%, μετά από χρόνια ύφεσης, και αυτό σημαίνει ότι το εισόδημα αυξάνεται.

 «Η Ελλάδα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να μπει σε άλλη τροχιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μπήκαν τα θεμέλια και θα φανεί στη ζωή μας…» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «δεν πατάς ένα κουμπί για να εξαφανιστεί η ανεργία, δεν λέω ότι είμαστε σε κήπο με τριαντάφυλλα δεν λέω ότι έχουν λυθεί όλα, αλλά το πράγμα προχωρεί.»

Λαϊκές αγορές

Όσον αφορά τις έντονες αντιδράσεις για το ν/σ για τις λαϊκές αγορές διευκρίνισε ότι ξεχωρίζουν οι πάγκοι καταναλωτών – εμπόρων για να ξέρουν οι καταναλωτές αν ο πάγκος ανήκει σε έμπορο η παραγωγό. «Κάποιος είναι παραπεταμένος κάποιος είναι πρώτο ‘τραπέζι πίστα’, γι’ αυτό λέμε με κλήρωση οι θέσεις στους πάγκους. Είναι αρνητικό να υπάρχει διαφανές σύστημα;» διερωτήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μέτρα ρευστότητας στην αγορά

«Είμαστε τρίτοι στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ όταν κανείς δεν το πίστευε, ενώ στις εξαγωγές έχουμε 25 βήματα για τη διευκόλυνση των εξαγωγών, απελευθερώνουμε τις αγορές» σημείωσε, ωστόσο ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι υπάρχει ακόμη οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά. «Με το ΕΣΠΑ απορροφήσαμε 5 δισεκεκατομμύρια ευρώ πέρυσι, αλλά το κενό είναι 15 με 18 δισεκεκατομμύρια» σημείωσε, αναφέροντας ότι η δημιουργία του Επενδυτικού Ταμείου θα συμβάλλει για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και θα δώσει μια ακόμη ανάσα ρευστότητας.

Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ ζημιώνουν τη χώρα

Κάνοντας λόγο για Κασσάνδρες, ο Κωστής Χατζηδάκης επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ ζημιώνουν τη χώρα και το ίδιο τους το κόμμα με αυτά που λένε βλέπουν πάλι καινούργια μέτρα. Δε βοηθάει αυτή η προσέγγιση, ούτε τους ίδιους, ούτε τη χώρα.» Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει υπερβεί τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων όσοι λένε μεγάλα λόγια και προβλέπουν πολιτικές εξελίξεις θα το βρουν μπροστά τους».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί το ρόλο του δεν του κάνει το κουστούμι του, και όλα αυτά που βλέπετε με τα ευρωψηφοδέλτια κτλ. είναι ενδεικτικά της πολιτικής του αμηχανίας».

Για το ντέρμπι Κυπέλλου

Ο υπουργός χαιρέτισε δε και τη φίλαθλη ατμόσφαιρα που επικράτησε στο ντέρμπι Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΠΑΟ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το παιχνίδι έγινε με ευρωπαϊκούς όρους, ενώ εξήρε τη συμβολή των επικεφαλής των δυο ομάδων για τη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας αυτής.

Όπως τόνισε, ο αγώνας του Σαββάτου είναι ένα πρότυπο για το πως θα λειτουργήσουμε από δω και πέρα, γιατί στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια αντί να πηγαίνουμε μπροστά πάμε πίσω.

«Δεν αξίζει στην χώρα μας αυτό που βιώνουμε στο σύνολο των ομαδικών αθλημάτων και κυρίως στο ελληνικό ποδόσφαιρο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

By