Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρωτόπαππας: Δεν ανεχόταν παρεμβάσεις ο Κικίλιας

Κατηγόρησε για προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του διοικητή του ΟΑΕΔ τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση – Για «αδέξιο χειρισμό» μίλησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

oaedΟ διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, βάλλεται γιατί δεν δέχθηκε παρεμβάσεις από την Νέα Δημοκρατία στο έργο του τόνισε ο Χρήστος Πρωτόπαππας, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, δίνοντας συνέχεια στο θέμα που έχει ανακύψει με την απαίτηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να παραιτηθεί. Μάλιστα επισήμανε ότι ο διοικητής του ΟΑΕΔ δεν ανήκει σε κανένα κόμμα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 ο Χρήστος Πρωτόπαππας, σημείωσε πως «ο κ. Κικίλιας -όπως έχουμε ενημερωθεί εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα- έχει αρνηθεί να υποκύψει στις συνεχείς παρεμβάσεις από παράγοντες της ΝΔ, προκειμένου να αλλάξει περιφερειακούς διευθυντές του ΟΑΕΔ, κατά το δοκούν. Και συγκεκριμένα κάποια ιδιαίτερα άξια στελέχη, πρώτα στη μοριοδότηση, τους καλύτερους περιφερειακούς διευθυντές, ανεξαρτήτως κόμματος». Παράλληλα τόνισε ότι  «δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Είναι επιστήμονας και τεχνοκράτης και μάλιστα ιδιαιτέρου κύρους. Έχει δε υποδειχθεί από τη ΔΗΜΑΡ για διοικητής του ΟΑΕΔ πρόσφατα, δεν τον είχαμε εγκρίνει εμείς».

Το θέμα σχολίασε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον Βήμα FM και σημειώνοντας ότι «θεωρώ αδέξιο το χειρισμό. Αν υπήρχε τέτοιο θέμα, έπρεπε να τεθεί μεγάλο μέρος των οργανισμών αυτών, να γίνουν εισηγήσεις από όλους τους υπουργούς που έχουν πρόβλημα με τον εκπρόσωπο ή πρόεδρο ή επί κεφαλής του κάθε οργανισμού. Θεωρώ ότι δεν έπρεπε να ζητήσει παραίτηση ο Υπουργός. Έπρεπε να πάει στον πρωθυπουργό να πει ότι έχει πρόβλημα με τον Κικίλια. Ο πρωθυπουργός βέβαια κρίνεται».

By