Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Θετικό πρόσημο στο Χ.Α. με αναιμικό τζίρο

Με το βλέμμα στο Eurogroup

xrimatistirio1Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να προεξοφλούν θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα στο Eurogroup, ωστόσο για μία ακόμη συνεδρίαση, ο τζίρος κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης  έκλεισε στις 858,40 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 2,08%. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε στις 123,72 μονάδες, καταγράφοντας  κέρδη 7,20%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 31,71 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,64%. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε σήμερα η μετοχή της Εθνικής (+15,91%). Τη Δευτέρα διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 20,36 εκατ. τεμαχίων, ενώ στο σύνολο του ταμπλό 73 μετοχές έκλεισαν με κέρδη,  48 κινήθηκαν πτωτικά και 138 ολοκλήρωσαν αμετάβλητες.

Η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα συμβάλει στην σταθεροποίηση της αγοράς, ωστόσο, χρειάζεται κάποια είδηση -καταλύτης για να διατηρηθεί η ανοδική αντίδραση της αγοράς, τονίζουν οι  χρηματιστηριακοί παράγοντες.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By