Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χρηματοδότηση 550 εκατ. ευρώ από την ΕτΕπ για την προώθηση έργων υποδομών

Οι συνολικές συμφωνίες χρηματοδότησης της Τράπεζας Επενδύσεων προς τη χώρα μας ανέρχονται για το 2013 σε 1,5 δισ. ευρώ

stournaras

Στη μεγάλη σημασία της ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ” επέκταση της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤεπ) Βέρνερ Χόγιερ όσο και όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί, Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη διάρκεια υπογραφής συμφωνιών συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών.

«Μετά από επίπονες προσπάθειες, είναι πολύ θετικό που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει ξεκινήσει, από το Δεκέμβριο του 2012, μια σημαντική ροή  χρηματοδότησης προς τη χώρα μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Για να συμπληρώσει ότι «η εξέλιξη της χρηματοδοτικής δραστηριότητας της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, για το τρέχον έτος, έχει ιδιαίτερα επιταχυνθεί, με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατέχει, πλέον, την 8η θέση στη λίστα των κρατών μελών της Ε.Ε.»

Επιπροσθέτως, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι  τα δάνεια, τα οποία έχουν υπογραφεί εντός του 2013, ανέρχονται στο ποσό των 915 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ ΕΤεπ, ελληνικού δημοσίου και εμπορικών τραπεζών αφορούν τη χρηματοδότηση έργων σε αυτοκινητοδρόμους, υποδομές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Οι συνολικές συμφωνίες χρηματοδότησης της ΕΤεπ προς τη χώρα μας, μετά την υπογραφή και των σημερινών συμφωνιών ανέρχονται για το 2013 σε 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 705 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.  «Έχουμε λοιπόν διπλασιασμό των υπογεγραμμένων συμβάσεων, σημαντική αύξηση των εκταμιεύσεων προς τη χώρα μας και ομαλοποίηση της ροής εκταμίευσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» τόνισε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By