Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Χρηστίδης: Οι αλλαγές δεν δημιουργούνται με την αποχή, αλλά με τη συμμετοχή

Ο εχθρός του ΠΑΣΟΚ είναι ο κακός του εαυτός υποστηρίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς, υποδεικνύοντας τις δυνατότητες της παράταξης στο μέλλον

xristidisCC

Στην προσωπική του επαφή με τους πολίτες και σε περιοδείες ανά την Ελλάδα «στηρίζει» την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη, Παύλος Χρηστίδης.

Ο νεαρός υποψήφιος ανταποκρίθηκε, χωρίς δεύτερη σκέψη, στην πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς σε μια δύσκολη συγκυρία για την χώρα, που διακυβεύεται η πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας ή η κρίση.

Άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια έχει μάθει να δίνει πρωτοπόρες μάχες ως γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, οι οποίες υπαγορεύονται από τις προοδευτικές του αντιλήψεις.

Ο ίδιος δεν διστάζει να καυτηριάσει τα «κακώς κείμενα» που ταλανίζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Μαχητικός και ασυμβίβαστος στηλίτευσε απόψεις, θέσεις και πρακτικές στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, όπως το διορισμό του πρώην υπουργού, Γιάννη Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ ή την υπόθεση Μπαλτάκου.Επιπροσθέτως, απασχόλησε τον Τύπο με την υπερβατική πρωτοβουλία συνάντησης των κομματικών νεολαιών για το θέμα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Θερμή υποδοχή ανά την Ελλάδα

Στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση στην Πρέβεζα, ο κ. Χρηστίδης μίλησε ενώπιον ενός ενθουσιώδους κοινού νέων ανθρώπων, γεγονός που αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια θέρμη, όμως, συνάντησε και από τους πολίτες στην Ηγουμενίτσα, στη Βοιωτία, στην Κρήτη, καθώς και στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου παρουσιάζεται η νεανική υποψηφιότητα του.

Κερδίζει τις εντυπώσεις σε κάθε του εκδήλωση, λόγω της απλότητας του και κυρίως της ικανότητας του να ακούει προσεκτικά τους συνομιλητές του.

Εξάλλου, όπως τονίζει: «στον άξονα παλιού- νέου, η ηγεσία της επόμενης ημέρας βρίσκεται ανάμεσα στους ανθρώπους που είναι κοινωνικά ενεργοί και δεν έχουν κατά το παρελθόν ασκήσει εξουσία. Ανθρώπους που έχουν πετύχει επιτεύγματα στους τόπους τους, που έχουν όραμα για την κοινωνία στην οποία ζούνε και καταφέρνουν το όραμα να το κάνουν πράξη»

Ο νεαρός υποψήφιος έχει ένα πολιτικό λόγο κρυστάλλινο, καθώς αντιμετωπίζει με ευθύτητα και χωρίς περιστροφές τα ερωτήματα που του θέτουν οι πολίτες στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Τα λάθη και η προσφορά του ΠΑΣΟΚ

Κάθε φορά που ερωτάται για το ΠΑΣΟΚ και την εικόνα του στην κοινωνία, απαντά με ευθύτητα : «Το ΠΑΣΟΚ, παρά τα λάθη του έχει και μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Στην κυριολεξία την άλλαξε» και αναφέρεται συχνά στην προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου, του Γιώργου Γεννηματά, της Μελίνας Μερκούρη, του Αντώνη Καρρά. Με τον τελευταίο, μάλιστα, τον συνέδεε στενή προσωπική σχέση και στα αυτιά του ηχεί πάντα η φράση που έχει υιοθετήσει και ο ίδιος: «Δεν έχουμε παρά ένα εχθρό, το κακό μας εαυτό».

Το παρελθόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Με αυτό τον τρόπο συνδέει το παρελθόν του κινήματος με την ανανέωση του. Ο ίδιος δεν διστάζει να τοποθετηθεί χωρίς περιστροφές, όταν το ρωτάνε για το νόημα της συμμετοχής του στις εκλογές, σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για την παράταξη: «Οι αλλαγές δεν δημιουργούνται με την αποχή αλλά με τη συμμετοχή».

Παράλληλα, αναφέρεται με σκληρή γλώσσα για την Ευρωπαϊκή Πολιτική τονίζοντας ότι: «η πολιτική λιτότητας που επέβαλε το δίδυμο Μέρκελ- Σαρκοζί, και η σιωπή πολλές φορές των προοδευτικών δυνάμεων απέναντί της, ευθύνεται για τα εκατομμύρια των ανέργων που έχει ο Ευρωπαϊκός Νότος, και η Ελλάδα»

Αναφερόμενος στο νόημα των επερχόμενων ευρωεκλογών, σημειώνει με έμφαση ότι «για πρώτη φορά η ψήφος μας παίζει καταλυτικό ρόλο, για το ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, τάσσεται υπέρ των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και του Μάρτιν Σουλτς, στηρίζοντας και προτείνοντας πολιτικές για την τόνωση της εργασίας και την υιοθέτηση του ευρωομολόγου.

xristidisBB

Who is Who

Ο Παύλος Χρηστίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Μετά την εισαγωγή του το 2001, στην Νομική της Κομοτηνής ασχολήθηκε με την ΠΑΣΠ, και αναδείχθηκε σε Γραμματέα της ΠΑΣΠ Κομοτηνής. Μετά την αποφοίτησή του και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ως έφεδρος δεκανέας, στράφηκε αμέσως στη δικηγορία, ανοίγοντας μάλιστα σε ηλικία 27 ετών το δικό του δικηγορικό του Γραφείο στο Ναύπλιο.

Στέλεχος, το οποίο πάντα πετύχαινε ευρύτερη αποδοχή, λόγω του μετριοπαθούς του χαρακτήρα πέτυχε να εκλεγεί στην Εθνική Αντιπροσωπία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το 2007 και το Μάρτιο του 2013, να αναδειχθεί σε Γραμματέα της Οργάνωσης. Μάλιστα, η πρωτοτυπία στον πολιτικό του λόγο, η ευρηματικότητα του στην επικοινωνία γρήγορα άλλαξε την εικόνα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, και ανανέωσε τον πολιτικό της λόγο.

Το Μάρτιο του 2014, ανακοινώνεται η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς- Δημοκρατική Παράταξη και ξεκινάει μία έντονη προεκλογική δραστηριότητα, η οποία παρά τις δημοσκοπήσεις, συναντάει την αποδοχή δεκάδων ανθρώπων νεότερης γενιάς.

Ο Παύλος Χρηστίδης, αποτελεί μία πραγματικά υποψηφιότητα ανανέωσης σε αυτές τις ευρωεκλογές. Μακριά από συστήματα και εξαρτήσεις, καθημερινά κερδίζει ανθρώπους. Το στοίχημα είναι να κερδίσει και ψήφους. Εμείς πιστεύουμε ότι αξίζει.

 

By