Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χριστοφιλοπούλου: Ανοίγει νέος κύκλος στο ΠΑΣΟΚ

«Να τελειώνουν αυτά με τους πρίγκιπες που περιμένουν έξω από την παράταξη να τους καλέσει στην ιστορία»

xristofilA

Την αισιοδοξία της για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου μιλώντας στον realfm 97,8.

«Μιλάμε για το κλείσιμο ενός κύκλου εσωστρέφειας. Χθες ήταν όλοι εκεί. Μπορεί να μην ήταν ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά ήταν άνθρωποι που ήταν πολύ στενοί του συνεργάτες. Ηταν η μεγάλη κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, ήταν πάρα πολύ κόσμος εκεί και κυρίως ήταν όλα τα στελέχη, προερχόμενα από τις εσωτερικές τάσεις, που είναι δύναμη στο ΠΑΣΟΚ», είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω το είπαν και οι δύο και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης αν δεν μείνουμε εγκλωβισμένοι σε αρχηγισμούς, σε προσωπικές στρατηγικές, αν πρέπει να τις υπερβούμε γιατί πρέπει, τότε θεωρώ ότι με τη χθεσινή εκδήλωση ανοίγει ένας νέος κύκλος στο ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα στην προοπτική ενός συνεδρίου της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και μίας συμπαράταξης προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα».

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να κατέβει στις εκλογές ως Δημοκρατική Παράταξη με ένα άλλο όνομα προκειμένου να προσεγγίσει κόσμο από τον μεσαίο χώρο η κ. Χριστοφιλοπούλου απάντησε: «Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι οι πολιτικές και οι συλλογικότητες είναι αυτές που προσδιορίζουν τα πράγματα. Τα ονόματα παίζουν κάποιο ρόλο, τα σύμβολα επίσης. Η ιστορική διαδρομή όμως είναι τέτοια, της δημοκρατικής παράταξης, πολύ πριν το ΠΑΣΟΚ και πριν από την Ένωση Κέντρου ακόμα, που μας δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να επιβιώσει η παράταξη εν τη ευρεία έννοια. Το ΠΑΣΟΚ έχει όλη τη δυνατότητα πια, αρκεί να το κάνουμε πράξη, να αποτελέσει τον κορμό, τη ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης και πάλι».

Και πρόσθεσε: «Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το μείζον, που είναι η παράταξη, θα υποταχθεί σε οποιοδήποτε όνομα ή αν θέλετε αρχηγική φιλοδοξία οιουδήποτε στελέχους. Πρώην, νυν προέδρων, του 2007, 2009 αντιπαραθέσεων, αυτά πρέπει να τελειώνουν. Ή θα ξαναβρούμε τη χαμένη μας συλλογικότητα, και το είπε καθαρά και ο Κώστας Σημίτης αυτό, ή ορισμένοι οι οποίοι το παίζουν πρίγκιπες και πριγκίπισσες στους θρόνους έξω από την παράταξη και περιμένουν να τους καλέσει η ιστορία, αυτά πρέπει να τελειώνουν. Οι πολίτες καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά αυτούς που εννοούν τον αγώνα, την προσπάθεια, την ομαδικότητα. Και καταλαβαίνουν εξίσου καλά τους πονηρούς πολιτευτές, για να θυμηθώ τον τραγουδοποιό Σαββόπουλο, που περιμένουν είτε τα αρχηγικά τους, είτε τα βουλευτικά τους, είτε κυρίως πρώτα το εγώ τους το πολιτικό και μετά την πορεία της παράταξης και του τόπου».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα απολύσεων στο Δημόσιο η κ. Χριστοφιλοπούλου εκτίμησε ότι: «είναι πλέον γύρω στις 3.000, 3.500 το πολύ απολύσεις – έξοδοι που πρέπει να γίνουν για να ολοκληρωθεί το παλιό πρόγραμμα, μέχρι το τέλος του 2014» και πρόσθεσε: «Με πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, δεν υπάρχει αριθμητικός στόχος εξόδων από το Δημόσιο για το 2015 και μετά και βεβαίως, θα φεύγουν άνθρωποι διότι θα υπάρχουν πλαστά, ελπίζω όλο και λιγότερα, και παράνομες μετατροπές συμβάσεων και πειθαρχικά και πλέον έχει περάσει επίσης το μήνυμα, και νομίζω ότι σε αυτό οι πολίτες συμφωνούν, ότι τέρμα η ανομία στο Δημόσιο. Όχι, λοιπόν, κυνήγι αριθμητικών στόχων και απολύσεων, όχι ανομία. Άρα οι απολύσεις μπορούν να προέλθουν από αυτές τις κατηγορίες κυρίως».

By