Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αναζητείται ο Χρήστος Παππάς από τη Χρυσή Αυγή

 Παραδόθηκε ο Νίκος Μίχος

© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Στις 18 ανέρχονται οι συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής, ενώ υπάρχουν ακόμα 20 εντάλματα σύλληψης. Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, συνελήφθησαν μέλη του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στα οποία ο γενικός γραμματάς της Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Γιώργος Γερμενής. Καταζητείται ο Χρήστος Παππάς (ως υπαρχηγός).

Στην ΓΑΔΑ έφθασε λίγο μετά τις 15.00 μμ. ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, προκειμένου να παραδοθεί.  Αναφώνησε «Ζήτω η Δημοκρατία» και χαιρέτησε τους οπαδούς του κόμματος που είναι συγκεντρωμένοι έξω από την αστυνομική Διεύθυνση, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, σε τηλεφωνική του παρέμβαση τόνισε «κυκλοφορώ ελεύθερος» Τις εξελίξεις δρομολόγησε παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού τεκμηριώθηκε ότι το νεοναζιστικό κόμμα συνιστά εγκληματική οργάνωση. Προηγήθηκε τα ξημερώματα η ενημέρωση της κυβέρνησης, όπως και σύσκεψη των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Το πόρισμα εννέα σελίδων, στο οποίο γίνεται αναδρομή στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής, παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο αντεισαγγελέας του ΑΠ, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Σύμφωνα με το πόρισμα, διευθύνων της οργάνωσης φέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας.

Επιπλέον, στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By