Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χρυσή μπάλα 2013: κι όμως ο Messi δεν είναι το φαβορί

Ο Λιονέλ Μέσι, ο Φρανκ Ριμπερί, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Γκάρεθ Μπέιλ και ο Νεϊμάρ είναι ανάμεσα στους 23 υποψηφίους για τη Χρυσή Μπάλα του 2013…ανακοίνωσε την Τρίτη η FIFA.

messi-570

Είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, που ο Αργεντίνος άσος της Μπαρτσελόνα δεν είναι το φαβορί. Ο Μέσι κατέκτησε τις τελευταίες τέσσερις χρονιές τη Χρυσή Μπάλα, το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου, που απονέμεται ύστερα από ψηφοφορία μεταξύ προπονητών, αρχηγών ομάδων και συγκεκριμένων αθλητικογράφων.

Αν και τη χρονιά που πέρασε ο Μέσι οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας, απέτυχε να κάνει το ίδιο και με το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντιθέτως ο Γάλλος μέσος της Μπάγερν Μονάχου, Φρανκ Ριμπερί, πανηγύρισε τρεις φορές αφού οι Βαυαροί κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ καθώς και το νταμπλ στη Γερμανία. Το ίδιο έκανε και ο Ολλανδός συμπαίκτης του, Αργιεν Ρόμπεν, που πέτυχε το νικητήριο γκολ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τον περασμένο Μάιο και είναι το τρίτο φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.

Η Χρυσή Μπάλα θα ανακοινωθεί στη Ζυρίχη στις 13 Ιανουαρίου.

By