Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα πληρώνουν διόδια όσοι έχουν εξοχικά

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή της αύξησης στα διόδια της Μαλακάσας έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

xrysoxoidis600_131113

Από τις αυξήσεις στα διόδια θα εξαιρεθούν και όσοι έχουν εξοχικά στον Ωρωπό και την ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής Αττικής, τόνισε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Προϋπόθεση, όπως είπε, είναι να πάρουν και αυτοί βεβαιώσεις από τους δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύουν τη σχέση τους με την περιοχή, όπως συμβαίνει και με τους περίπου 40.000 μόνιμους κατοίκους του δήμου Ωρωπού.

Απέρριψε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα περί ανακολουθίας δηλώσεων που του καταλογίζονται σχετικά με τις τιμές των διοδίων. «Είμαι απόλυτα έντιμος, σωστός και πιστός σε αυτό που είπα», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και επανέλαβε ότι οι αυξήσεις των διοδίων που ανακοινώθηκαν είναι αυτές που προβλέπονται από τις αρχικές συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων το 2007.

Παραδέχθηκε εκ νέου ότι υπήρχε μια αδικία για τους κατοίκους της Αττικής, αλλά αυτή αντιμετωπίστηκε καθώς δεν θα πληρώσουν την αύξηση της τιμής των διοδίων στις Αφίδνες.

Όπως εξήγησε, η τιμή διέλευσης από τα διόδια Αφιδνών για τους κατοίκους του δήμου Ωρωπού θα παραμείνει στα 2,10 ευρώ για τα ΙΧ. Όποιος αποδεικνύει μια σχέση με την περιοχή μπορεί να πάρει το αυτόματο μηχάνημα για να έχει την έκπτωση, επισήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι αν δεν αυξηθούν οι τιμές των διοδίων τότε τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Θέλουμε να το κάνουμε αυτό;», διερωτήθηκε.

Αν επιλέξουμε να χρηματοδοτούμε αυτόν που θέλει να πάει στον Ωρωπό για το εστιατόριο ή για μπάνιο και να στερήσουμε χρήματα από τον άστεγο και τον φτωχό, αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος, πρόσθεσε.

Την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου Ωρωπού ζητά ο Γιάννης Σγουρός

Την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου Ωρωπού Γιάννη Οικονομάκου, των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, αλλά και την τιμωρία όσων προξένησαν τις καταστροφές στις εγκαταστάσεις των σταθμών διοδίων στη Μαλακάσα ζητεί ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με τη βία, ούτε φυσικά με τη σύλληψη αιρετών εκπροσώπων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Εκτιμώ ότι η δικαιοσύνη, με την ψύχραιμη και αδέκαστη ματιά της, θα αποδώσει ευθύνες στους πραγματικούς φυσικούς αυτουργούς των επεισοδίων, αφήνοντας ελεύθερους τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους», δήλωσε ο κ. Σγουρός.
«Μόνο με το διάλογο μπορεί να δοθεί λύση. Αυτό πρέπει όλοι να το υπηρετούμε, όχι α λα καρτ αλλά με συνέπεια. Ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας», κατέληξε.

By