Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρυσοχοΐδης – Κακλαμάνης «μάλωσαν» για το ΤΕΕ

Άγριος καυγάς Χρυσοχοΐδη- Κακλαμάνη ξέσπασε στη Βουλή για τις ρυθμίσεις που αφορούν στην δημιουργία του ΤΕΕ ως ΚΕΠ του υπουργείου Μεταφορών, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες προκειμένου να γλιτώνουν τη γραφειοκρατία

tee610_070114
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις αυτές, καθώς και εκείνες που δίνουν τη δυνατότητα στο ΤΕΕ μαζί με άλλους φορείς να ιδρύουν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που θα εξετάζουν τεχνικά έργα, «σκάνδαλο», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Υποδομών.

Σε υψηλούς τόνους ο Μ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι τα σκάνδαλα βρίσκονται μόνον στο μυαλό του Απ. Κακλαμάνη και ότι μεταφέρει στη Βουλή τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, για να μην περάσουν οι διατάξεις που εισηγείται.

«Δέκα χρόνια προσπαθούμε να περάσουμε αυτές τις διατάξεις και κάθε φορά βρίσκεται ένας Κακλαμάνης και ζητά να τις πάρουμε πίσω, ε, δεν θα τις πάρω πίσω, δεν θα υπερασπιστώ κλαδικά συμφέροντα, αλλά το δημόσιο συμφέρον, δεν θα ακούσω αυτούς που είναι απέξω από τη βουλή και λένε άστο να το συζητήσουμε, γιατί αυτοί δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, έτσι διαιωνίζεται η ύπαρξη κάποιων που θέλουν να λέγονται συνδικαλιστές», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και πρόσθεσε: «Το ΤΕΕ το ξεπέρασε η εποχή και όσοι βουλευτές λένε πάρ’ το πίσω, μεταφέρουν εδώ αυτά που τους λένε οι άλλοι απέξω, αυτός ο συνδικαλισμός κάνει μεγάλη ζημιά και λυπάμαι που υπάρχουν συνάδελφοι που μεταφέρουν αυτές τις απόψεις εδώ, τι είμαστε επιτέλους, Ιράν;».

Σε οξείς τόνους απάντησε ο Απ. Κακλαμάνης , υποστηρίζοντας ότι είναι ντροπή να λέει ο υπουργός ότι μεταφέρει στη Βουλή αυτά που λένε απέξω. Ο Πρώην Πρόεδρος του Σώματος είπε ότι τις απαράδεκτες διατάξεις που αποτελούν σκάνδαλο τις έγραψαν μανδαρίνοι του υπουργείου. «Τι σημαίνει δεν το παίρνω πίσω; Που είναι ο σεβασμός σας στη Βουλή, τρία χρόνια τα ίδια ακούμε».
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως δεν θα αποσύρει τις επιμαχες διατάξεις, καθώς οδηγούν το ΤΕΕ στη νέα εποχή, ενώ θα «προστατεύσουν» τους πολίτες από τη γραφειοκρατία και θα συμβάλλουν κατάργηση γρηγορόσημου που ακόμη υπάρχει στο δημόσιο.-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By