Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χρυσό burger 1.400 ευρώ από την Groupon! (photos)

Τα πιο ακριβά συστατικά στον πλανήτη

glamburger_3

«Mαύρη και λευκή τρούφα, σαφράν από το Ιράν, χαβιάρι μπελούγκα, πράσινο τσάι «Matcha», αστακό από τον Καναδά, μοσχάρι από την Ιαπωνία, ελάφι από τη Νέα Ζηλανδία, αβγό πάπιας, σαμπάνια, καθώς και ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού».

Αυτά είναι τα συστατικά του πιο ακριβού burger στον πλάνητη, που φέρει την ονομασία «Glamburger», και κοστίζει 1.385 ευρώ (1.768 δολάρια/ 1.100 λίρες)! Σερβίρεται στο «Honky Tonk» του Λονδίνου και εμπνευστής της συνταγής είναι ο επικεφαλής σεφ του εστιατορίου Κρις Λαρτζ .

glumburger_6

Πέρα από την τιμή και τα υλικά, που παρέχουν 2.618 θερμίδες (!), το παράδοξο της υποθέσης είναι ότι το χρυσό burger έγινε προς τιμήν του δημοφιλούς site εκπτωτικών κουπονιών και προσφορών «Groupon» για να γιορτάσει την πώληση 5 εκατομμυρίων κουπονιών, σε συνεργασία με το εστιατόριο «Honky Tonk».

glamburger_8

Για την ιστορία, σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, το πιο ακριβό burger πωλείται προς 230 ευρώ (295 δολαρίων) στο «Le Burger Extravagant» της Νέας Υόρκης,  ενώ το 2012 πωλήθηκε burger των 390 ευρώ (500 δολαρίων) στο Μπέβερλι Χιλς και κατέχει, ανεπίσημα, την πρώτη θέση.

Το «Glamburger» είναι επισήμως το πιο ακριβό burger στον πλανήτη και αναμένεται να καταγραφεί στα βιβλία των ρεκόρ Γκίνες, ενώ θα δοθεί και ως βραβείο στο νικητή κάποιου μελλοντικού διαγωνισμού της «Groupon».

glamburger_5

Πάντως, με 1. 400 ευρώ για ένα burger, δεν το λες και junk food…

 

Glamburger12  glam_burger_9      GLAMBURGER_2

glamburger_4 glamburger_groupon_1

By