Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χτύπημα εκδίκησης ή «επιστροφής»;

Όλα δείχνουν πως από το Παγκράτι ξεκινά νέος κύκλος επιθέσεων…

© FOSPHOTOS
© FOSPHOTOS

Ένας γνώριμος στόχος των νέων τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στην Ελλάδα, χτυπήθηκε το βράδυ της Κυριακής, με τις Αρχές να τηρούν στάση αναμονής για να αξιολογήσουν το περιστατικό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη έξω από τα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών «Swift Mail» δεν προκάλεσε θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές, αλλά οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής περιμένουν την ανάληψη ευθύνης για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το… παζλ της επίθεσης.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι άγνωστη στον… τρομοκρατικό χώρο, καθώς από αυτήν είχαν σταλεί φάκελοι-βόμβες με προορισμό ξένες πρεσβείες από τη «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» το 2010, ενώ το Νοέμβριο του ίδιου έτους είχε τραυματιστεί μια υπάλληλος όταν ανοιξε ένα από τα δέματα που είχε παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικό στην Ελλάδα.

Αυτό  που θέλουν να συμπεράνουν οι αστυνομικοί είναι αν πρόκειται για ένα χτύπημα εκδίκησης από την πλευρά των τρομοκρατών ή για την αρχή ενός νέου κύκλου επιθέσεων, αν λάβουν υπόψιν τους και την «εναπόθεση» εκρηκτικών χωρίς συνδεσμολογία σε τέσσερα σημεία της Αττικής.

 

 

By