Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χωρίς έλεγχο η υπογραφή πιστοποιητικών για έκδοση αδειών οπλοφορίας

Καμία ΕΔΕ δεν έχει διαταχθεί κατά ψυχιάτρων και νευρολόγων της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας που υπέγραφαν κατά δεκάδες πιστοποιητικά αδειών οπλοφορίας.

gun

ΒΟΥΛΗ

 Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως απάντηση σε ερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκπυρσοκρότηση του όπλου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Α. Γρέγου, υπάρχουν γιατροί που ήταν φειδωλοί και άλλοι που υπέγραφαν αφειδώς πιστοποιητικά.

Στην έγγραφη απάντησή της η υφυπουργός Υγείας Ζ. Μακρή  παραθέτει τα πρώτα ονόματα γιατρών από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας που υπέγραψαν πιστοποιητικά αδειών οπλοφορίας, ενώ όπως αναφέρει με το ισχύον προεδρικό διάταγμα (ΠΔ 95/2000) «δεν προκύπτει ενημέρωση των αρμόδιων φορέων για την προσήκουσα διαδικασία χορήγησης ιατρικών πιστοποιητικών για την έκδοση αδειών οπλοφορίας, ούτε υποχρέωση ελέγχου ως προς την εγκυρότητα και τον αριθμό των χορηγηθέντων ιατρικών από ιατρούς νευρολόγους –ψυχίατρους για την έκδοση αδειών οπλοφορίας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By