Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χωρίς προβλήματα η λειτουργία των «πρώην» κυπριακών τραπεζών

Κανονικά εξυπηρετούνται οι πελάτες των τραπεζών που πέρασαν στον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς.

kyprou-anoigmaΆνοιξαν και λειτουργούν κανονικά από το πρωί, μετά από δέκα ημέρες που παρέμειναν κλειστά, τα 312 καταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής Τράπεζας, που ανήκουν πλέον στο όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Οι πελάτες των συγκεκριμένων τραπεζών μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά χωρίς περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων και σε όλο το φάσμα των τραπεζικών εργασιών, καθώς πλεόν ανήκουν στον όμιλο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται από το πρωί ομαλά χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Οι καταθέσεις στις τρεις αυτές τράπεζες στην Ελλάδα ανέρχονται σε 15 δισ. ευρώ, το 10% περίπου των συνολικών καταθέσεων στην Ελλάδα και έχουν πλέον ενσωματωθεί στις καταθέσεις του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Με την απόκτηση των δικτύων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, με 95 δισ. ευρώ ενεργητικό, καταλαμβάνει πλέον την δεύτερη θέση στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα από πλευράς οικονομικών μεγεθών, πίσω από τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας με ενεργητικό 100 δισ. ευρώ και μπροστά από τον όμιλο της Alpha Bank με ενεργητικό 80 δισ. ευρώ.

Από πλευράς δικτύου καταστημάτων, ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται στην πρώτη θέση με 1.660 καταστήματα και ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank.

By