Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χ. Αθανασίου: «Οι νόμοι υπάρχουν για όλους»

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Χαρ. Αθανασίου

athanasiou650_101113

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να καταλάβει ο ελληνικός λαός γιατί δεν μπορεί να σας εμπιστεύεται, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας την πολιτική κίνηση στην οποία προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ, της απέδωσε μικροπολιτικά κίνητρα και την συνέδεσε με την ανάγκη του κόμματος να συσπειρωθεί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και τον ισχυρισμό ότι παραβιάστηκε η νομιμότητα με την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, απηύθυνε στην αξιωματική αντιπολίτευση μια σειρά από ερωτήματα, «για να γίνει κατανοητή η άποψη του περί νομιμότητας».

«Είναι νόμιμη η κατάληψη του κτιρίου της ΕΡΤ και γενικότερα των δημοσίων κτιρίων; Είναι δημόσια περιουσία το κτίριο της ΕΡΤ ή έχει εκχωρηθεί με κάποιο τρόπο στους εργαζόμενους; Ισχύει το άρθρο 334 του Ποινικού Κώδικα; Αφού διαφωνείτε τόσο πολύ γιατί δεν φέρνετε μια πρόταση νόμου για την τροποποίηση ή την κατάργηση του νόμου να τη συζητήσουμε στη Βουλή, όπως γίνεται στη Δημοκρατία;», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε και στις Σκουριές λέγοντας ότι «είναι υπαρκτό το δικαίωμα των κατοίκων να μην συμφωνούν και να αντιδρούν σε ληφθείσες αποφάσεις, με τα μέσα που το Σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν. Όλοι έχουμε αυτό το αυτονόητο δικαίωμα και καλώς το έχουμε. Έχουμε όμως τη δυνατότητα κάποιοι εξ ημών να μετερχόμαστε βίας και λοιπών παράνομων μέσων στο πλαίσιο του δικαιώματος αυτού;

Προφανώς όχι. Έχει παρατηρηθεί στελέχη σας όχι μόνο να μην καταδικάζουν τα παράνομα αυτά μέσα αλλά και να τείνουν να τα δικαιολογούν πολλές φορές».

«Οι νόμοι υπάρχουν και εφαρμόζονται για όλους ή μόνο όταν μας βολεύουν; Η δική μας η απάντηση είναι σαφής. Οι νόμοι υπάρχουν για όλους. Του ΣΥΡΙΖΑ την απάντηση κάποια στιγμή πρέπει να τη μάθουμε», είπε ο υπουργός.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By