Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χ. Γεωργιάδης: Θετικές προοπτικές για την κυπριακή οικονομία

«Για πρώτη φορά από το 2007 η ανεργία μειώνεται» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας

cyprus610_051113

«Διαφαίνονται θετικότατες προοπτικές και χειροπιαστά αποτελέσματα» για την κυπριακή οικονομία, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για την ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Για πρώτη φορά από το 2007 η ανεργία μειώνεται» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία επέφεραν «εκκρεμότητα» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

«Η παρουσία μου στην Ουάσιγκτον σχετίζεται με την ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για να έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση με το ΔΝΤ, που αποτελεί πυλώνα και της τρόικα, σε σχέση με την πρόοδο της προσπάθειας για την σταθεροποίηση, μεταρρύθμιση και εξυγίανση της κυπριακής οικονομάς. Μιας προσπάθεια που πρέπει να πω έχει διανύσει τεράστια απόσταση και ήδη διαφαίνονται θετικότατες προοπτικές και χειροπιαστά αποτελέσματα. Τόσο σε σχέση με τον τραπεζικό τομέα, όσο και με τα δημοσιοοικονομικά, αλλά κυρίως με την πραγματική οικονομία. Για παράδειγμα, η ανεργία, για πρώτη φορά από το 2007, έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά να καταγράφει πτωτική πορεία» ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου.

Καταλήγοντας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «ο ποιο σημαντικός, υποβοηθητικός παράγοντας είναι το γεγονός πως η οικονομία γενικότερα σταθεροποιείται και έτσι θα επιτρέψει τη σταδιακή αποπληρωμή του χρέους, μαζί βεβαίως με τις αναδιαρθρώσεις του δανεισμού και οι οποίες θα υποβοηθηθούν και από ένα αποτελεσματικό νομοθετικό πλαίσιο».

By