Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σφραγίδα εμπιστοσύνης από την Phillip Morris

Samaras Maximou

Την ηγεσία της ελληνικής θυγατρικής της Philip Morris συνάντησε ο πρωθυπουργός. Για «σφραγίδα» εμπιστοσύνης κάνει λόγω ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

-Του Γιάννη Πιτταρά-

 

Samaras Maximou
Menelaos Myrillas © FOSPHOTOS

Σήμα για νέες ξένες επενδύσεις εκπέμπει το Μέγαρο Μάξιμου με αποδέκτες παγκόσμιους κολοσσούς που ενδιαφέρονται να μεταφέρουν μέρος ή σύνολο της παραγωγής των προϊόντων τους στην χώρα μας.

Στο Μέγαρο Μάξιμου, ο Αντώνης Σαμαράς συνάντησε την ηγεσία της θυγατρικής εταιρίας της Philip Morris International, την ίδια ημέρα που υπογράφεται μια σημαντική συμφωνία, με την αμερικανικών συμφερόντων εταιρία να αγοράζει πάνω από τη μισή παραγωγή του ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου, για τα επόμενα τρία χρόνια, ενισχύοντας έτσι πάνω από 12.000 καπνοκαλλιεργητές.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι επαναβεβαιώθηκε ότι τα ελληνικά προϊόντα είναι το καλύτερο διαβατήριο για τις εξαγωγές και σφραγίδα εμπιστοσύνης της χώρας αυτή την περίοδο.

Επιπλέον, η μητρική εταιρεία Philip Morris International προγραμματίζει να μεταφέρει παραγωγή προϊόντων καπνού από άλλα εργοστάσια που λειτουργεί στην Ευρώπη, στο εργοστάσιο της θυγατρικής της «Παπαστράτος» στον Ασπρόπυργο.

Τον δρόμο των επενδύσεων στη χώρα μας αναμένεται να ακολουθήσουν, επίσης, άλλη μια ξένη εταιρία που θα διπλασιάσει την συμβολαιακή αγορά κριθαριού για μπύρα, ενώ μια ακόμα Γαλλική εταιρία προχωρά τις επόμενες ημέρες στην υπογραφή συμβολαίων με κτηνοτρόφους για αγορά γάλακτος και παραγωγή τυριών στην Ελλάδα.

[space size=»30″]

By