Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ψευτόμαγκες… Σαούλ και καταγγελίες

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στη Βουλή για τα αγροτικά μεταξύ Σαμαρά-Τσίπρα-Βενιζέλου.

Του Κώστα Πουλακίδα

Fosphotos
Fosphotos

Σε μονομαχία για τρεις (Σαμαρά – Βενιζέλο – Τσίπρα) εξελίχθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τους αγρότες. Όλοι οι αρχηγοί υποβάθμισαν το αγροτικό πρόβλημα και επέλεξαν την πολιτική αντιπαράθεση.

Ο Α. Σαμαράς εμφανίσθηκε ως ο αρχηγός που στηρίζει τις επενδύσεις και την εσωτερική ασφάλεια στη χώρα, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι τις διώχνει.

Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε ότι ο Πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός της λάσπης, των χαλκείων και της μονταζιέρας, ενώ τόνισε ότι η μνημονιακή πολιτική και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έδιωξαν τις επιχειρήσεις από την Ελλάδα.

Ο Ε. Βενιζέλος τόνισε ότι ο Αλ. Τσίπρας συμμετέχει στα συνέδρια που χρηματοδοτεί ο Τζ. Σόρος και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Εμφανίσθηκε δε, δικαιωμένος επειδή, όπως είπε, η ΝΔ υιοθέτησε την πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΕ και DEUTSCHE BANK

Στα αξιοσημείωτα της συζήτησης ήταν και η καταγγελία του Αλ. Τσίπρα για την επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θέλει να κάνει η DEUTSCHE AEOLIA SA (θυγατρική της DEUTSCHE BANK), αλλά εμποδίζεται, προκειμένου (σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ) να πάρουν τις άδειες «κολλητοί και διαπλεκόμενοι». Τα σχετικά ντοκουμέντα δημοσιοποίησε κατ” αποκλειστικότητα το thepaper.gr. Ο Α. Σαμαράς δεν σχολίασε την καταγγελία, αλλά ο Ε. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι δεν είναι «θεσμικά θεμιτό» να έρχεται ο αρχηγός κόμματος και να μιλάει για συγκεκριμένη επένδυση, και ότι δεν πρέπει να πηγαίνει σε συνέδρια από κερδοσκόπους όπως ο κύριος Σόρος. Επεσήμανε δε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι ο Άκερμαν που υπογράφει το έγγραφο δεν είναι ο Πρόεδρος της DEUTSCHE BANK, αλλά ένας υπάλληλος με ίδιο επώνυμο.

 Α. Σαμαράς: Δεν μασάμε από απειλές

Ο Α. Σαμαράς επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα μετά τις απειλές του τελευταίου για σχέσεις κυβερνητικών παραγόντων με επιχειρηματίες και διαπλεκόμενους. «Δεν μασάμε από απειλές. Εσείς ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε όταν ζητάτε να μείνουν αδρανή τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου;» του είπε. Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «παιδικές ασθένειες» και «οβιδιακές μεταμορφώσεις» του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας δηλώσεις στελεχών του για τον κατώτατο μισθό, αλλά και για τους πυροβολισμούς που έριξαν οι φύλακες των φυλακών Τρικάλων κατά την πρόσφατη απόπειρα απόδρασης του κρατούμενου Π. Βλαστού. «Προστατεύατε τους κουκουλοφόρους, τώρα προστατεύετε τους βαρυποινίτες;», τον ρώτησε.

Ε. Βενιζέλος: Ο Σαούλ Τσίπρας, θα γίνει Απόστολος Παύλος

Αναφερόμενος στον Αλ. Τσίπρα ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι «έρχεται με τις 10 εντολές και υπόσχεται σε όλους τα πάντα». Όμως, συνέχισε, «και ο Σαούλ έγινε Απόστολος Παύλος. Σας περιμένουμε, λοιπόν, και εσάς». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδεικνύει «την αλαζονεία του νεόπλουτου» και ότι είναι «συνιστώσα της αντιμνημονιακής πολιτικής μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει ούτε μία επένδυση που έχει αποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Αλ. Τσίπρας: Ναι σε επενδυτές, όχι σε πειρατές

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκε σε διμέτωπο προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε επενδυτές, όχι πειρατές, τόνισε απαντώντας στην κριτική ότι διώχνει τις επιχειρήσεις. Κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά ότι δεν συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός, αλλά ως «ψευτόμαγκας σε καφενείο» και αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης. Προειδοποίησε ακόμη ότι «η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να φτάσει ως τον Ιούνιο. Αν έρθετε να επιβάλλετε νέα μέτρα, η φιλομάθειά σας για την Αργεντινή θα αποκτήσει νόημα. Ο μόνος τρόπος για να αποχωρήσετε από το Μαξίμου είναι αυτός με τον οποίο αποχώρησε ο ομοϊδεάτης σας στην Αργεντινή. Εμείς δεν θέλουμε αυτά. Θέλουμε δημοκρατική διέξοδο».

 

By