Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την φορολογική ενημερότητα τεσσάρων ποδοσφαιρικών ομάδων

«Για προσωρινή υποβοήθηση σε περιφερειακές ομάδες» μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας

vouli-dispistia

Ψηφίστηκε από το Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία που δίνει παράταση μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις ποδοσφαιρικές ομάδες της Super League (ΠΑΕ Πανιώνιος, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννενα και Κασσιόπη) που δεν έχουν καταθέσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα να το πράξουν, ώστε να μπορέσουν να μετάσχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα την αγωνιστική περίοδο 2014-15.

«Για προσωρινή υποβοήθηση σε περιφερειακές ομάδες» μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, ανακοινώνοντας την κατάθεση νομοσχεδίου για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. «Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι θα γίνει ένας αγγελικός κόσμος, αλλά θα βελτιωθεί», υποστήριξε.

Την τροπολογία υπερψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ αρνητικά εμφανίστηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με το σκεπτικό ότι οι ομάδες αυτές έχουν δαπανήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ για μετεγγραφές. «Οι ομάδες για τις οποίες μιλάμε δεν έχουν την ευχέρεια να κάνουν μεταγραφές εκατομμυρίων, νωρίτερα από τις 18/9 θα έχουν τακτοποιήσει το θέμα των οφειλών των ΠΑΕ στο Δημόσιο, κάτι που πρέπει να λυθεί δια παντός και να μην υπάρχουν παρατάσεις», σχολίασε ο υπουργός Πολιτισμού.

By