Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ως ισοδύναμα με τα ελληνικά θα μπορούν να αναγνωριστούν τα πτυχία κολεγίων

Η σχετική ρύθμιση έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται και παρατηρείται μια αναμενόμενη μαζικότητα συμμετοχής στην εν λόγω διαδικασία, καθόσον αφορά εν δυνάμει όλους τους αποφοίτους κολεγίων στην Ελλάδα

ptuxio_10

Ως επαγγελματικά ισοδύναμα με τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων, θα μπορούν να αναγνωρίζονται, κατόπιν εξετάσεων, τα πτυχία ιδρυμάτων που συνεργάζονται με ξένα κολέγια ή πανεπιστήμια.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υποστήριξε, σε απάντησή του προς ερώτηση οκτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι σχετικές αιτήσεις αποφοίτων κολεγίων για την επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων τους.

Η σχετική ρύθμιση έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται και παρατηρείται μια αναμενόμενη μαζικότητα συμμετοχής στην εν λόγω διαδικασία, καθόσον αφορά εν δυνάμει όλους τους αποφοίτους κολεγίων στην Ελλάδα.

«Το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) έχει ήδη εκδώσει και σημαντικό αριθμό θετικών πράξεων αναγνώρισης», απάντησε ο υπουργός Παιδείας, όπως διαβάζουμε στα Νέα.

By