Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όλα τα σενάρια εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

Ανάληψη ευθύνης για την εκτέλεση στο Νέο Ηράκλειο περιμένει η Αντιτρομοκρατική

epithesixrisiaugi

Όλα τα σενάρια για τη διπλή εκτέλεση δύο φερόμενων ως μελών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή στο Νέο Ηράκλειο εξετάζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη λέει η κυβέρνηση, θετικό το γεγονός ότι δεν υπήρξε ένταση στο πολιτικό σκηνικό. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση προσπαθούν να μη ρίξουν λάδι στη φωτιά μίας ενδεχόμενης απόπειρας  πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Ποιος ωφελείται από την τραγωδία αυτή; Δεν αποκλείεται να πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια από εξτρεμιστικές οργανώσεις». Ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος είπε στην ίδια εκπομπή: «Χρειάζεται τεράστια ψυχραιμία. Η βία δεν λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αντίθετα δημιουργεί περισσότερα. Αυτονόητο είναι ότι καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας. Δεν υπάρχει θεμιτή και αθέμιτη βία. Ακόμα και κάποιος από τον δικό μας χώρο αν προκαλούσε βία, θα τον καταδικάζαμε».

Οι αρχές αναμένουν εάν θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση από παλιά ή πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και χωρίς να αποκλείουν κανένα άλλο σενάριο. Ψυχρός επαγγελματίας ο εκτελεστής σύμφωνα με πηγές που εξετάζουν το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Από τις υπάρχουσες οργανώσεις, η Σέχτα Επαναστατών χρησιμοποιούσε όπλο τύπου Zastava διαμετρήματος 9 mm, όπως αυτό από το οποίο προέρχονται και οι 12 κάλυκες που βρέθηκαν και περισυνελέγησαν από την αστυνομία στο σημείο της διπλής δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της ΧΑ.  Ύστερα από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, το όπλο δεν ταυτοποιήθηκε με άλλη υπόθεση στο παρελθόν, συνεπώς το σενάριο αυτό παραμένει σενάριο.

Σημειώνεται ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., μελετά βίντεο που έχει καταγράψει τη σκηνή της δολοφονικής επίθεσης. Το βίντεο, όπως δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, παρέδωσε ο ίδιος από τα γραφεία.

Εκτός από το βίντεο, που αναλύουν οι αρχές προσπαθώντας να «σκανάρουν» τον τρόπο λειτουργίας και φυσιογνωμικά στοιχεία των δραστών, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η Αντιτρομοκρατική στην κατάθεση του τέταρτου μέλος της ΧΑ που ήταν μαζί με τους δυο νεκρούς και τον ένα σοβαρά τραυματία έξω από τα γραφεία του νεοναζιστικού κόμματος, αλλά κατάφερε να γλιτώσει, παρόλο που οι δράστες τον πυροβόλησαν δύο φορές χωρίς να τον πετύχουν.

Το τέταρτο άτομο- κλειδί ωστόσο δεν είναι ακόμη σε θέση να καταθέσει, καθώς έχει υποστεί σοκ. Οι αστυνομικοί έχουν εξετάσει περισσότερους από 30  αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δράστες της δολοφονίας προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν. Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες άφησαν τη μοτοσικλέτα, μάρκας Honda Varandero (Η μοτοσικλέτα διαφυγής εξετάζεται  για τυχόν εντοπισμό αποτυπωμάτων και DNA), σκούρου χρώματος, λίγο πιο πάνω από τα γραφεια της Χρυσής Αυγής, στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Μετέβησαν με τα πόδια στο σημείο, όπου βρίσκονταν τέσσερα άτομα και ο ένας τους πυροβόλησε με το εννιάρι πιστόλι.

Αποτέλεσμα ήταν να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης και ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας που εξακολουθεί να  νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, μετά από χειρουργική αντιμετώπιση των τραυμάτων του στη θωρακική και κοιλιακή χώρα. Οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν κάποια μικρά δείγματα βελτίωσης, αλλά οι γιατροί περιμένουν να περάσει και το επόμενο 24ωρο. 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε χθες βράδυ τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By