Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όλα τα σενάρια του ομίλου μας

Το ισόπαλο αποτέλεσμα (0-0) της Ελλάδας με την Ιαπωνία αποδείχθηκε ευεργετικό για… την Κολομβία που εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στην επόμενη φάση, ενώ την ίδια ώρα η Εθνική μας είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης και θέλει μόνο νίκη την 3η αγωνιστική με την Ακτή…

greece

Στην Κολομβία στο φινάλε τους με την Ιαπωνία, αρκεί η ισοπαλία για να πάρει την πρώτη θέση, αλλά ο Νοτιοαμερικάνοι μπορούν να την πάρουν ακόμη και αν χάσουν και η ελληνική ομάδα δεν ηττηθεί με μεγάλο σκορ από την Ακτή, ώστε οι «Ελέφαντες» να καλύψουν την διαφορά των γκολ!

Πως έχουν όμως τα σενάρια για τις τρεις ομάδες του 3ου ομίλου, που διεκδικούν το 2ο εισιτήριο;

Ακτή

-Προκρίνεται σίγουρα με νίκη απέναντι στην εθνική μας.

-Με ισοπαλία με την Εθνική μας, περνάνε σίγουρα άν δεν νικήσει η Ιαπωνία την Κολομβία. Σε περίπτωση νίκης και των Ιαπώνων, τότε θα ισοβαθμήσουν με 4 πόντους και τους ενδιαφέρει κυρίως η Ιαπωνία να μην νικήσει με πολλά γκολ και καλύψει την διαφορά τερμάτων, που τώρα είναι 0 (3-3) για τους Αφρικανούς και -1 (1-2) για τους Ασιάτες. Σε περίπτωση που η διαφορά τερμάτων είναι ίδια, η Ακτή θέλει να διατηρήσει την καλύτερη επίθεση συνολικά στον όμιλο από την Ιαπωνία.

Για παράδειγμα, εάν η Ακτή έρθει ισόπαλη 0-0 και η Ιαπωνία επικρατήσει με 1-0, τότε η διαφορά τερμάτων για τους «Ελεφαντες» παραμένει στο 3-3, ενώ για τους «μπλε σαμουράι» πάει 2-2, και περνάει η Ακτή λόγω της καλύτερης επίθεσης στον όμιλο!

Σε περίπτωση που η Ακτή έρθει ισόπαλη χωρίς γκολ με την Ελλάδα και η Ιαπωνία νικήσει με 2-1 την Κολομβία, τότε οι «Ελέφαντες» θα ισοβαθμήσουν με τους «μπλε σαμουράι», η διαφορά των γκολ θα είναι και για τις δυο ομάδες 3-3, δηλαδή θα έχουν και την ίδια επίθεση, αλλά το εισιτήριο πάει στην Αφρικανούς, αφού το μεταξύ τους ματς νίκησαν με 2-1.

-Η Ακτή με ήττα από την εθνική μας μένει εκτός διοργάνωσης.

Ελλάδα

-Η Εθνική μας ελπίζει σε πρόκριση στους «16» μόνο με νίκη (με ισοπαλία και με ήττα είναι εκτός) απέναντι στην Ακτή και ταυτόχρονα περιμένει από την Κολομβία… βοήθεια, δηλαδή να μην χάσει από την Ιαπωνία.

Από εκεί και πέρα, εάν νικήσουμε τόσο εμείς όσο και οι Ιάπωνες, τότε η Ελλάδα και οι «μπλε σαμουράι» θα ισοβαθμήσουν στους 4 βαθμούς και η Εθνική μας θα χρειαστεί να καλύψει και το γκολ αβερέϊτζ. Αυτή τη στιγμή η Εθνική μας είναι στο -3 (0-3) και η Ιαπωνία στο -1 (1-2), κάτι που σημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση χρειαζόμαστε νίκη όχι με ένα γκολ. Για παράδειγμα, εάν η Ιαπωνία νικήσει με 1-0, τότε θα πρέπει η Ελλάδα να φτάσει σε επιτυχία με τρία γκολ διαφορά. Δηλαδή με επιτυχία της Εθνικής μας με 3-0, τότε η διαφορά τερμάτων και των δυο ομάδων θα είναι στο 0 (2-2 για τους «μπλε σαμουράι» και 3-3 για την Ελλάδα), αλλά η Εθνική μας θα έχει καλύτερη επίθεση.

-Σε περίπτωση νίκης της Ελλάδας με 3-0 και της Ιαπωνίας με 2-1, τότε θα γίνει κλήρωση. Οι δυο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 4 πόντους, θα έχουν την ίδια διαφορά τερμάτων (3-3), άρα και την ίδια επίθεση στον όμιλο. Το μεταξύ ματς έληξε 0-0. Άρα από ένα βαθμό στο μεταξύ μας παιχνίδι, με την ίδια διαφορά τερμάτων και την ίδια επίθεση. Οπότε, πάμε στο τελευταίο κριτήριο, δηλαδή σε κλήρωση! Το ίδιο θα ισχύσει και σε περίπτωση νίκης 3-2 της Ιαπωνίας και 4-1 της Ελλάδας κ.ο.κ.

Ιαπωνία

Για την Ιαπωνία τα περιγράψαμε ήδη. Οι «μπλε σαμουράι» θέλουν μόνο νίκη (με ισοπαλία και ήττα μένουν εκτός) επί της Κολομβίας για να ελπίζουν σε πρόκριση! Παράλληλα η Ιαπωνία, περιμένει να δει τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι (Ακτή-Ελλάδαα), και να την… ευνοήσει ένα από τα σενάρια που περιγράψαμε…

Γ” ΟΜΙΛΟΣ

Κολομβία-ΕΛΛΑΔΑ 3-0

Ακτή –Ιαπωνία 2-1

Κολομβία-Ακτή 2-1

Ιαπωνία-ΕΛΛΑΔΑ 0-0

24-ΙουνΚουϊάμπα 23.00 Ιαπωνία-Κολομβία

24-ΙουνΦορταλέτζα 23.00 ΕΛΛΑΔΑ-Ακτή

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΓ           Ν-Ι-Η     ΓΚΟΛ     ΒΑΘΜ

Κολομβία            2              2-0-0      5-1          6

Ακτή Ελεφ.         2              1-0-1      3-3          3

Ιαπωνία               2              0-1-1      1-2          1

ΕΛΛΑΔΑ             2               0-1-1      0-3          1

By