Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όλι Ρεν: Στο πλευρό της Κύπρου η Ε.Ε.

Ο επίτροπος Οικονομίας ανέφερε πως θα δημιουργηθεί Task Force για την Κύπρο, το Μνημόνιο της οποίας θα είναι έτοιμο σε περίπου ένα μήνα.

www.fowphotos.com/Press Conference after the conclusion of Eurogroup on the early hours of 27th of November in Brussels

Δύσκολο χαρακτήρισε το μέλλον της Κύπρου και του λαού της ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν που σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αμβλύνει τις κοινωνικές επιπτώσεις στη χώρα, μετά από αυτό το οικονομικό σοκ».

 «Η Κύπρος ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα σταθεί στο πλευρό του κυπριακού λαού», συμπλήρωσε ο κ. Ρεν.

Ο επίτροπος Οικονομίας σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να δημιουργήσει μια Task Force, η οποία θα αναλάβει την τεχνική υποστήριξη των κυπριακών αρχών, επικεντρώνοντας την προσοχή της στην απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, ενώ ανέφερε πως το Μνημόνιο που θα υπογράψει η κυπριακή κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Ερωτώμενος για τον περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων στις κυπριακές τράπεζες, ο Όλι Ρεν τόνισε ότι βάσει των Συνθηκών της Ε.Ε., τα κράτη μέλη έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους μέτρα εάν τίθεται θέμα δημοσίου συμφέροντος.

 

 

By