Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Όλοι μαζί μπορούμε… Ημέρα προσφοράς

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, διοργανώνει ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, σε συνδυασμό με τα γυρίσματα Ντοκιμαντέρ από τον Σκηνοθέτη κ. Αντώνη Κωνσταντουδάκη, με θέμα τα σπίτια αγάπης και φιλοξενίας αστέγων και απόρων πολιτών μας, που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος.

1

Με σύνθημα “Ούτε ένας πολίτης χωρίς φαγητό! Ούτε ένα παιδί χωρίς φροντίδα!” ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων & Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO κ. Μαρωνίτης Ιωάννης δημιούργησε ένα Δίκτυο Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, ένα καταφύγιο για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Το Δίκτυο αυτό εκτείνεται σε τέσσερις Δήμους Νίκαια- Ρέντη, Πειραιά, Κερατσίνι-Δραπετσώνα-Πέραμα και Κόρινθο, οι ανάγκες είναι τεράστιες και η συμβολή όλων μας ουσιαστική και επιτακτική όσο ποτέ.

Καθημερινά το κάθε κοινωνικό εστιατόριο της κάθε δομής παρέχει φρέσκο και ζεστό φαγητό σε 150 οικογένειες. Τα κοινωνικά παντοπωλεία κάθε μήνα εξυπηρετούν 500 οικογένειες, πολλές από τις οποίες είναι πολύτεκνες, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα τρόφιμα και ρούχα για τη σωστή τους διαβίωση. Παράλληλα, τα ανοιχτά κέντρα διημέρευσης φιλοξενούν, βοηθούν και παρέχουν ζεστασιά σε περίπου 400 άτομα ημερησίως. Οι συμπολίτες μας έχουν την δυνατότητα να κάνουν μπάνιο και να πάρουν καθαρά ρούχα, να ξεκουραστούν, να ζεσταθούν και να προμηθευτούν δωρεάν φάρμακα και υγειονομικό υλικό από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ένας βασικός στόχος είναι να βρουν διέξοδο στα προβλήματά τους, να ενταχθούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στην αγορά εργασίας, με τη βοήθεια των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων.

1

Προσκαλούνται, λοιπόν άνδρες και γυναίκες ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο ανεξαρτήτως ηλικίας, εμφάνισης και σπουδών, με μόνο κριτήριο το αίσθημα αγάπης και σεβασμού για τον άνθρωπο να συμμετάσχουν εθελοντικά στα γυρίσματα του Ντοκιμαντέρ και προτρέπονται, εφόσον επιθυμούν, να συμβάλλουν στην ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, δωρίζοντας προσωπικά τους αντικείμενα που δεν χρειάζονται, όπως ρούχα, παιχνίδια για παιδιά, βιβλία, αλλά και είδη καθημερινής ανάγκης, τρόφιμα, χαρτικά, τα οποία θα συγκεντρωθούν την ημέρα των γυρισμάτων και θα διατεθούν για τις ανάγκες των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου.

Στα πλαίσια των γυρισμάτων, θα ζητηθεί από τους ηθοποιούς και τους καλλιτέχνες η προσωπική τους άποψη για την «προσφορά» ως έννοια και η απόδοση συγκεκριμένων φράσεων ερμηνευτικά, που θα τους δοθούν επί τόπου. Η ενδυματολογική επιλογή και το make-up, θα είναι στην διακριτική ευχέρεια των συμμετεχόντων.

Η ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και γυρισμάτων, θα είναι το Σάββατο στις 18/10/2014, από τις 12:00 έως τις 18:00 στο κτίριο του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS επί της οδού Πειραιώς 73, στον Κεραμεικό – Αθήνα.

2

Την ίδια μέρα παρόν θα είναι και ο διοργανωτής της αλληλέγγυας αυτής δράσης και Πρόεδρος του Ομίλου κ. Μαρωνίτης, ενώ στενοί συνεργάτες του και εκπρόσωποι του Ομίλου θα σας ενημερώσουν για το έργο που γίνεται και θα παραλάβουν τις χορηγίες σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων http://www.unescopireas.gr/index.php/el/domes

Υπ. Επικοινωνίας κ. Φούντη Αντωνία
Υπ. Συντονισμού κ. Οικονομίδου Κλεοπάτρα
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Τηλ. 2104967757
Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1 Νίκαια, 1ος όροφος
unescop@otenet.gr

Για να επικοινωνήσετε με τον σκηνοθέτη κ. Αντώνη Κωνσταντουδάκη μέσω email: akonmoviesprod@gmail.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By