Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πρόστιμο 541 εκατ. ευρώ στον όμιλο Fininvest του Μπερλουσκόνι

 Προηγούμενη απόφαση του εφετείου του Μιλάνου όριζε το ύψος της αποζημίωσης στα 564 εκατ. ευρώ

berlusconiAΤο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ρώμης καταδίκασε σήμερα τον όμιλο Fininvest, ο οποίος ανήκει στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να καταβάλει αποζημίωση ύψους 541 εκατομμυρίων ευρώ στον Ιταλό εκδότη και επιχειρηματία Κάρλο Ντε Μπενεντέτι για την υπόθεση Mondadori, μειώνοντας το ύψος της.

Προηγούμενη απόφαση του εφετείου του Μιλάνου όριζε το ύψος της αποζημίωσης που οφείλει να καταβάλει ο όμιλος μέσων ενημέρωσης του μεγιστάνα και ηγέτη της ιταλικής δεξιάς στα 564 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση συνδέεται με τον έλεγχο του εκδοτικού οίκου Mondadori από μέρους του ομίλου Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με δικαστική απόφαση του 1995, ο έλεγχος αυτός κατέστη δυνατός χάρη στην δωροδοκία δικαστικών από μέρους συνεργατών του Μπερλουσκόνι, με κύριο υπεύθυνο των δικηγόρο και πρώην βουλευτή Τσέζαρε Πρέβιτι.

Ο όμιλος Ντε Μπενεντέτι, στον οποίο μεταξύ άλλων έχει στην ιδιοκτησία του την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα και το περιοδικό Λ΄ Εσπρέσο, προσέφυγε στην ιταλική δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση από την Fininvest. Σήμερα, εννέα χρόνια μετά την αρχική προσφυγή του εκδότη της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο όρισε —με τελεσίδικο και μη αμφισβητήσιμο τρόπο— το ύψος της αποζημίωσης αυτής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By